Fico: Audit potvrdil manipulácie a porušenie zákona pri dotáciách v oblasti ľudských práv + VIDEO

NETKY.SK • 3 September 2024, 16:03 • 2 min
Fico: Audit potvrdil manipulácie a porušenie zákona pri dotáciách v oblasti ľudských práv + VIDEO

BRATISLAVA - Fico tiež obvinil Šimečku zo zneužívania protestov proti ministrom, ktorí vedú rezorty kultúry a spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Skupina koaličných poslancov plánuje vo štvrtok podať návrh na odvolanie predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR. Na tlačovej konferencii to oznámil premiér Robert Fico. Návrh, ktorý podpísali poslanci za Smer-SD a SNS, bude sprevádzať žiadosť o zvolanie mimoriadnej schôdze.

Fico kritizuje Šimečku za prepojenie nadácií, ktoré získali finančné prostriedky od štátu, na jeho rodinných príslušníkov, vrátane strýka, mamy a partnerky. "Audit potvrdil manipulácie a porušenie zákona pri dotáciách v oblasti ľudských práv," zdôraznil Fico, pričom sa odvolal na pondelkové vyhlásenie rezortu spravodlivosti.

Mimoriadna schôdza by sa mala uskutočniť do siedmich dní od podania návrhu, ktorý predloží podpredseda NR SR Tibor Gašpar. "Hlasovanie o návrhu bude tajné," informoval Fico, pričom dodal, že neplánuje komentovať postoj Hlasu-SD. "Smer-SD a SNS majú dostatok poslancov na podanie potrebných podpisov," dodal.

Fico tiež obvinil Šimečku zo zneužívania protestov proti ministrom, ktorí vedú rezorty kultúry a spravodlivosti. Podľa Fica sú to rezorty, v ktorých Šimečkova rodina "stráca finančné zázemie".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/SMER - SSD, Foto: FB/Robert Fico
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies