Fico: Migrácia v EÚ potrebuje tvrdé riešenia, Slovensko je pripravené pomôcť

NETKY.SK • 17 Október 2024, 13:22 • 2 min
Fico: Migrácia v EÚ potrebuje tvrdé riešenia, Slovensko je pripravené pomôcť

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico na summite EÚ v Bruseli vyzval na razantné riešenia v oblasti migrácie. Zdôraznil potrebu ochrany vonkajších hraníc Schengenu a zamerania sa na krajiny pôvodu migrácie. Fico vyjadril spokojnosť s tým, že Európska komisia konečne chápe naliehavosť situácie, a potvrdil, že Slovensko sa aktívne podieľa na hľadaní riešení.

slovakia

left justify in out

Na októbrovom summite EÚ v Bruseli predseda vlády SR Robert Fico vyhlásil, že migrácia v Európskej únii potrebuje "razantné a tvrdé riešenia". Vo svojom vyjadrení na Facebooku zdôraznil, že je potrebné chrániť vonkajšie hranice Schengenu a zamerať sa na krajiny pôvodu migrácie.

Premiér sa zúčastnil neformálneho stretnutia, na ktorom sa okrem neho zúčastnili lídri krajín ako Česko, Dánsko, Grécko, Holandsko, Maďarsko, Poľsko, Rakúsko a Cyprus, ako aj predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

Fico vyjadril spokojnosť s tým, že EÚ začína chápať urgentnosť migračnej situácie a uznal, že jeho krajina patrí medzi členské štáty, ktoré aktívne prispievajú k hľadaniu riešení.

Český premiér Petr Fiala zároveň oznámil, že sa na zasadnutí Európskej rady bude Česko spolu s ďalšími členskými krajinami snažiť presvedčiť EÚ a Európsku komisiu, aby k otázke migrácie zaujali razantnejší postoj.

Fico sa opäť vyjadril proti povinným migračným kvótam, ktoré považuje za neefektívne a upozornil na potrebu spoločného postupu členských štátov v tejto otázke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Robert Fico, Foto: FB/Robert Fico
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies