AKTUALIZOVANÉ Fico navrhuje odvolanie Šimečku z postu podpredsedu parlamentu + VIDEO + FOTO

NETKY.SK • 23 August 2024, 12:28 • 4 min
AKTUALIZOVANÉ Fico navrhuje odvolanie Šimečku z postu podpredsedu parlamentu + VIDEO + FOTO

BRATISLAVA - Fico je presvedčený, že Šimečka organizuje a zneužíva protesty na ochranu finančných záujmov svojej rodiny, uviedol to na piatkovej tlačovej konferencií.

slovakia

left justify in out

Premiér Robert Fico oznámil, že na koaličnej rade, ktorá sa bude konať budúci týždeň, oficiálne predloží návrh na odvolanie predsedu opozičného Progresívneho Slovenska Michala Šimečku z postu podpredsedu Národnej rady SR. Informoval o tom na piatkovej tlačovej konferencii.

"Nechcem nikdy spochybňovať právo opozície na pozície v Národnej rade na základe výsledkov parlamentných volieb," vyhlásil Fico. "Predseda najsilnejšej opozičnej strany bol zvolený za podpredsedu Národnej rady, ale táto pozícia nie je viazaná na konkrétne meno, ale na predstaviteľa opozície."

Fico ďalej uviedol, že je presvedčený, že Šimečka organizuje a zneužíva protesty na ochranu finančných záujmov svojej rodiny, čo je podľa neho dôvod, prečo nemôže zostať podpredsedom parlamentu. "Opozícia môže navrhnúť iné meno na post podpredsedu Národnej rady a vládna koalícia garantuje, že tento človek bude zvolený," dodal Fico.

Premiér tiež poukázal na to, že niektoré nadácie napojené na Šimečkovu rodinu, ako sú jeho strýko, mama či partnerka, získali peniaze od štátu. "Nadácie môžu pokračovať v činnosti, ale nie z prostriedkov štátu," zdôraznil Fico.

 

Podľa premiéra nebude problém získať potrebných 30 podpisov poslancov na odvolanie Šimečku. Uviedol tiež, že koaličná SNS podporuje tento krok, a teraz čakajú na stanovisko strany Hlas-SD.

Podpredseda parlamentu Tibor Gašpar vyzval Šimečku, aby sa postu vzdal dobrovoľne. "Zamyslite sa nad sebou a možno urobíte tento krok sám, bez toho, aby sme vás k tomu museli vyzývať, či diskutovať o tom," apeloval Gašpar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Netky, Foto: Netky
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies