Fico sa nezúčastní samitu EÚ a GCC v Bruseli, úrad vlády bližšie informácie neposkytol

NETKY.SK • 16 Október 2024, 15:28 • 2 min
Fico sa nezúčastní  samitu EÚ a GCC v Bruseli, úrad vlády bližšie informácie neposkytol

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) sa nezúčastní stredajšieho samitu Európskej únie (EÚ) a Rady pre spoluprácu arabských štátov Perzského zálivu (GCC) v Bruseli. Mení svoj program.

slovakia

left justify in out

Po stredajšom samite je v Bruseli od štvrtka (17.10.) na programe zasadnutie Európskej rady. Počas dvojdňového zasadnutia budú lídri EÚ rokovať o vývoji na Blízkom východe, konkurencieschopnosti, migrácii či zahraničných otázkach. O témach rokovaní Európskej rady hovoril premiér v stredu aj na zasadnutí Výboru Národnej rady SR pre európske záležitosti.

"Hlavnými témami diskusie s krajinami Blízkeho východu bude prehĺbenie spolupráce v oblasti hospodárstva, obchodu, investícií, energetiky a klímy. Pôjde o prvé stretnutie krajín v tomto formáte," uviedol ÚV.

Ako dodal, počas dvojdňového zasadnutia Európskej rady vo štvrtok a v piatok budú lídri EÚ rokovať o vývoji na Blízkom východe, konkurencieschopnosti, migrácii či zahraničných veciach.

"Diskutovať budú aj o pomoci Ukrajine pred nadchádzajúcou zimou a o posilnení ukrajinského energetického sektora a jeho kritickej infraštruktúry," doplnil úrad vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Úrad vlády SR, Foto: SITA / AP
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies