Tragédia pri Dunajskej Strede: Mladý vodič (17) neprežil hrozivú nehodu

NETKY.SK • 25 Júl 2024, 11:19 • 2 min
Tragédia pri Dunajskej Strede: Mladý vodič (17) neprežil hrozivú nehodu

V noci došlo k tragickej dopravnej nehode v okrese Dunajská Streda. Mladý vodič (17) nezvládol riadenie v zákrute, čo viedlo k prevráteniu jeho auta. Okoloidúci záchranári mimo služby okamžite poskytli pomoc, no napriek ich snahe a zásahu privolaných záchranárov mladík svojim zraneniam podľahol. Polícia vyšetruje príčiny nehody a zisťuje, či bol vodič pod vplyvom návykových látok.

slovakia

left justify in out

Dopravní policajti boli pred polnocou vyslaní k vážnej dopravnej nehode staršieho vozidla, v okrese Dunajská Streda. Mladý, 17 ročný vodič s platným vodičským preukazom, mal ísť smerom z mesta Dunajská Streda na obec Ohrady. Pri prejazde ľavotočivej zákruty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu cesty a svojim schopnostiam a zišiel vpravo mimo vozovky.

Auto Toyota sa potom niekoľko krát prevrátilo a zostalo stáť na pravom boku. Vodič po nehode skončil mimo vozidla, v blízkom poli. 

Pomáhali záchranári v čase voľna. Bezprostredne po nehode mali ísť okolo pracovníci RZP mimo služby. Okamžite zastavili a mladíkovi začali poskytovať prvú pomoc. Žiaľ, napriek ich maximálnej snahe, ako aj následnej pomoci zo strany posádky privolanej RZP, však svojim zraneniam nakoniec podľahol.

Policajti presné okolnosti, za ktorých k tejto tragickej dopravnej nehode došlo, vyšetrujú a vo veci začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Za účelom zistenia, či mohol byť mladý vodič pod vplyvom návykových látok, mu bola odobratá krv. 17 roční smú šoférovať len pod dozorom držitelia vodičského oprávnenia skupiny B mladší ako 18 rokov smú, do dovŕšenia dospelosti, najmenej však 3 mesiace, šoférovať auto LEN v prítomnosti spolujazdca, ktorý má vodičský preukaz, a to najmenej 10 rokov a je zapísaný v oficiálnom zozname.

Tento spolujazdec pritom musí mať pri sebe vodičský preukaz a nesmie byť pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok. Jeho úlohou je pôsobiť na mladého vodiča výchovne a preventívne. Šoférovanie bez prítomnosti kvalifikovaného spolujazdca sa pokladá za závažné porušenie pravidiel cestnej premávky, pričom riešený môže byť aj samotný majiteľ vozidla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Polícia Trnavský kraj, Zdroj foto: Polícia Trnavský kraj
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies