BRATISLAVA - Ryby sú bohatým zdrojom vitamínov rozpustných v tukoch, ktoré sú sústredené najmä v ich pečeni a tuku, ako aj mnohých minerálnych látok. Najviac je v nich zastúpený draslík, sodík a horčík, výnimočné postavenie má aj vápnik. Ten sa v rybách nachádza až v desaťnásobne väčšom množstve, ako v iných druhoch mäsa. Obsahujú tiež fosfor, ktorý je spolu s vápnikom dôležitý pre mineralizáciu kostí.
Suroviny pre 4 osoby:
450 g rybie filé, 6 rajčín, 1 cibuľa, 1 konzerva šampiňónov, 15 g korenia na ryby, 15 g sladkej papriky, 1/2 lyžičky bieleho mletého korenia, hladká múka, 0,1 l olivového oleja, 5 lístkov čerstvej bazalky
Príprava:
1. Rozmrazené a osušené filé obalíme v múke zmiešanej s paprikou a korením a pražíme v oleji asi 3 minúty z každej strany.
2. Potom ryby vytiahneme a vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska. Odkvapkané šampiňóny pridáme k cibuli, nálev nevylejte.
3.Z panvice zlejeme prebytočný olej, na zmes pridáme opečené filé, podlejeme nálevom z húb, pridáme korenie na ryby a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Podľa potreby podlievame vodou.
Koncom dusenia pridáme paradajky nakrájané na kolieska a necháme ešte 5 minút podusiť.
Podávame posypané bazalkou a s varenými zemiakmi.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies