BRATISLAVA - Na našom stole by kyslá kapusta nemala chýbať. Odporúča sa v menších množstvách jesť hoci aj každý deň, predovšetkým v zimných mesiacoch, keď môže byť najvýznamnejším zdrojom vitamínu C.
Fazuľová polievka s kapustou.
Suroviny pre 4 osoby:
250 g fazule, 1 cibuľu, olej, 2 PL hladkej múky, 1 dcl mlieka, 300 g kyslej kapusty, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika,
Príprava receptu:
1. Fazuľu na noc namočíme do studenej vody, potom ju v tej istej vode uvaríme do mäkka.
2. Kapustu nakrájame a v druhom hrnci tiež uvaríme do mäkka.
3. Na panvici na olej opražíme múky, pridáme mletú papriku, zalejeme vodou, rozvaríme a prilejeme k uvarenej fazuli.
4. Pridáme kapustu spolu s vodou v ktorej sa varila, mlieko, dochutíme soľou a korením. Spolu všetko ešte chvíľu povaríme.
Segedínsky guláš.
Suroviny pre 4 osoby:
700 g kyslej kapusty, 500 g bravčového mäsa, 1 cibuľu, 1 sladkú smotanu, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 2 PL hladkej múky, celá rasca,
Príprava receptu:
1. Na oleji osmažíme trochu rasce. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a umyté a na kocky nakrájané mäso. Restujeme, pokiaľ sa mäsko nezatiahne. Pridáme čierne mleté korenie a červenú papriku, zalejeme vodou, osolíme a udusíme do polomäkka.
2. Potom pridáme kyslú kapustu a dovaríme do mäkka. Guláš zahustíme zátrepkou z hladkej múky a pridáme smotanu.
3. Necháme prejsť varom a odstavíme. Ak je guláš príliš kyslý, dochutíme cukrom. Podávame s knedľou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies