BRATISLAVA – Na to, aby ste pripravili chutné rizoto, vôbec nepotrebujete jeden hrniec na prípravu mäsa a jeden na ryžu. Pekne všetko dajte do spolu do tlakového hrnca a vaši jedáci sa nebudú stíhať diviť, aká ste rýchla a jedinečná kuchárka.
Suroviny pre 4 osoby:
400 g kuracích pŕs, 250 g ryže, 1 cibuľu, 1 PL masti, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, ½ balíčku mrazenej zeleniny (hrach, mrkva, kukurica), mletá sladká paprika, strúhaný syr na posypanie,
Príprava:
1. Na masti orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso, ryžu a zeleninu ktorú sme sparili vriacou vodou, soľ, korenie a mletú papriku.
2. Premiešame, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad povrch, hrniec zatvoríme a varíme 20 minút. Hotovo.
Na tanieri posypeme strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 40 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies