BRATISLAVA - A je tu opäť nedeľa a s ňou obvyklý problém čo pripraviť na obed. Uvariť je jednoduché, ale nápad! Tu je od nás tip.
Karfiolový krém
Suroviny pre 4 osoby:
1 väčší karfiol, 200 g zemiakov, 2 cibule, 1 l vody, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, maslo, 2 dcl mlieka,
Príprava:
1. Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme očistené na kocky nakrájané zemiaky, rozobratý karfiol, soľ, mleté čierne korenie, bujón, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
2. Potom polievku ponorným mixérom rozmixujeme a rozriedime mliekom. Necháme prejsť varom a odstavíme.
Podávame s krutónmi.
Kuracie prsia plnené jablkami
Suroviny pre 4 osoby:
4 kuracie prsia, 2 jablká, maslo, hrozienka, sušené brusnice, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, 150 ml jablkovej šťavy, vegeta, 2 PL hladkej múky,
Príprava:
1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké rezne. Posypeme soľou, grilovacím korením a mletým čiernym korením.
2. Jedno jablko si postrúhame, rozložíme na mäso, pridáme hrozienka, brusnice, zavinieme a spojíme špáradlami.
3. Prudko opečieme na rozpustenom masle. Potom mäso podlejeme vodou, pridáme vegetu, jablkovú šťavu a druhé jablko nakrájané na kocky. Spolu udusíme do mäkka. Mäso vyberieme, šťavu dochutíme a zahustíme hladkou múkou.
Podávame s ryžou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies