Francúzka Beaugrandová získala zlato v triatlone. Ťažila najmä z dobrej bežeckej časti + VIDEO

NETKY.SK • 31 Júl 2024, 12:12 • 2 min
Francúzka Beaugrandová získala zlato v triatlone. Ťažila najmä z dobrej bežeckej časti + VIDEO

PARÍŽ - Francúzska reprezentantka Cassandre Beaugrandová získala zlato v triatlone žien na domácich olympijských hrách v Paríži. Striebro si vybojovala Julie Derronová zo Švajčiarska a bronz Beth Potterová z Veľkej Británie.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročná Beaugrandová získala druhú olympijskú medailu v kariére, pred troma rokmi v Tokiu skončila tretia v miešanej štafete. Na domácej olympiáde v triumfovala časom 1:54:55 hodiny o šesť sekúnd pred Derronovou. Tretia Potterová stratila 15 sekúnd.

Beaugrandová ťažila najmä z dobrej bežeckej časti. Po úvodnej plaveckej (1,5 km), ktorá sa nakoniec uskutočnila vo vodách Seiny, figurovala na šiestej priečke, na bicykli (40 km) mala až 20. najlepší čas, ale v záverečnej bežeckej časti (10 km) bola najrýchlejšia. Beaugrandová zaútočila v záverečnom kole a úplne vyčerpaná si dobehla pre najväčší úspech v kariére. Na radosť domácich priaznivcov získala pre Francúzsko prvú olympijskú medailu v individuálnej triatlonovej disciplíne.

"Keby ste sa ma na to opýtali dnes ráno, neverila by som. Pred štartom som dokonca vracala, bola som v totálnej panike. Ale potom som nabrala sebadôveru a je magické vyhrať pred domácimi priaznivcami," povedala Beaugrandová. Súťažilo sa v náročných podmienkach, pretekárkam sťažil plaveckú časť nepríjemný prúd v Seine a šmykľavé cesty na bicykli po nočnom daždi, ktorý zapríčinil niekoľko pádov.

O tom, že preteky prebehnú podľa plánu a plávať sa bude v Seine, rozhodli organizátori len pár hodín pred štartom, keďže po troch dňoch nevyhovujúcich podmienok v rieke sa kvalita vody dostala nad požadované normy. "Nemám pochybnosti o kvalite vody v Seine, už sme plávali aj v horšej," povedala Beaugrandová po svojom víťazstve a dodala, že zrušenie plaveckej časti a usporiadanie duatlonu, čo bolo posledné riešenie organizátorov, ak by bola rieka príliš znečistená, by bolo "hanebné" pre triatlon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz.sk, Foto: RFI / AP / David Goldman
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies