Ministerka Zuzana Dolinková sa lúči: Aké zlepšenia priniesla do slovenského zdravotníctva?

NETKY.SK • 10 Október 2024, 15:39 • 2 min
Ministerka Zuzana Dolinková sa lúči: Aké zlepšenia priniesla do slovenského zdravotníctva?

BRATISLAVA - Zuzana Dolinková odovzdala vedenie Ministerstva zdravotníctva svojmu nástupcovi Kamilovi Šaškovi po tom, ako jej demisiu prijal prezident Peter Pellegrini. Vo svojom rozlúčkovom prejave zdôraznila, že počas svojho pôsobenia bojovala za transparentné a efektívne riešenia v zdravotníctve a poďakovala všetkým, ktorí sa podieľali na zlepšení zdravotnej starostlivosti na Slovensku. Novému ministrovi zaželala úspech pri napĺňaní jeho vízie a pokračovaní v neľahkej misii, ktorú tento rezort predstavuje.

slovakia

left justify in out

Bývalá ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková sa vo štvrtok oficiálne rozlúčila s vedením rezortu po tom, ako prezident Peter Pellegrini prijal jej demisiu. Vo svojom vyhlásení zhrnula svoje pôsobenie na poste ministerky a vyjadrila vďaku všetkým, ktorí sa podieľali na napredovaní slovenského zdravotníctva.

Novým šéfom rezortu sa stal Kamil Šaško, ktorému Dolinková zaželala úspech pri napĺňaní jeho vízií a riešení výziev, ktoré čakajú na nového ministra a celý zdravotnícky sektor.

"Dnešným dňom sa končí moja misia na poste ministerky zdravotníctva. Pán prezident Peter Pellegrini prijal moju demisiu a ja odovzdávam vedenie rezortu novému ministrovi zdravotníctva, Kamilovi Šaškovi," uviedla Dolinková vo svojom vyhlásení.

Dodala, že počas svojho pôsobenia sa vždy snažila prinášať transparentné riešenia a bojovala za lepšie zdravotníctvo pre všetkých občanov Slovenska. "Malými krokmi som pracovala na tom, aby sa naše zdravotníctvo postavilo na nohy a začalo sa približovať úrovni 21. storočia," zdôraznila Dolinková.

Vo svojom prejave sa bývalá ministerka poďakovala všetkým kolegom z Ministerstva zdravotníctva SR, ako aj zdravotníkom, ktorí podľa jej slov každodenne prispievajú k zlepšeniu zdravotnej starostlivosti v krajine.

"Ďakujem našim lekárom, sestrám a ostatným zdravotníkom za ich obetavú prácu, najmä v náročných podmienkach, ktorým čelia. Bez ich nasadenia a snahy by sme nedosiahli žiadny pokrok," uviedla.

Podotkla, že jej cieľom bolo nielen hasiť problémy z minulosti, ale aj naštartovať dlhodobé systémové zmeny, ktoré by priniesli stabilitu a predvídateľnosť do slovenského zdravotníctva.

Dolinková zároveň vyjadrila želanie, aby zdravotníctvo pokračovalo v napredovaní a prešlo ďalšími reformami, ktoré zabezpečia dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre všetkých pacientov.

"Slovenskému zdravotníctvu želám predovšetkým veľa spokojných pacientov, profesionálnych odborníkov, kvalitné zdravotnícke zariadenia, dostupné lieky a najmä stabilitu, predvídateľnosť, silnú podporu a napredovanie," zdôraznila.

Svojmu nástupcovi, Kamilovi Šaškovi, odovzdala niekoľko povzbudivých slov a vyjadrila mu podporu pri napĺňaní jeho vízií. "Kamil, držím Ti palce a želám úspešnú misiu pri napĺňaní Tvojej vízie. Zdravotníctvo je rezort, ktorý neodpúšťa chyby, ale verím, že sa Ti podarí pokračovať v pozitívnych zmenách," dodala.

Kamil Šaško nastupuje do funkcie v náročnom období, keď slovenské zdravotníctvo čelí viacerým výzvam – od personálnych problémov až po nedostatok finančných prostriedkov a potrebu stabilizácie nemocničného systému.

Nový minister má pred sebou ambíciu nielen pokračovať v zmenách nastavených predchodkyňou, ale aj zaviesť nové reformy, ktoré by zlepšili celkové fungovanie zdravotníctva a vrátili dôveru ľudí v systém poskytovania zdravotnej starostlivosti.

Na záver svojho statusu Dolinková ešte raz poďakovala za dôveru a príležitosť viesť tento rezort. "Ešte raz veľmi pekne ďakujem za príležitosť a dôveru, ktorú som dostala. Bolo to pre mňa veľkou cťou a zodpovednosťou zároveň. Slovenské zdravotníctvo vždy zostane v mojom srdci a verím, že sa nám všetkým podarí dosiahnuť úroveň, ktorú si naši občania zaslúžia," ukončila svoj príhovor.

Prezident Peter Pellegrini pri vymenovaní nového ministra zdravotníctva ocenil prácu Zuzany Dolinkovej, ktorá sa podľa neho snažila zlepšiť situáciu v zdravotníctve a riešiť aj dlhodobé problémy, s ktorými sa rezort potýkal.

Novému ministrovi pripomenul, že zdravie nesmie byť tovarom a musí byť dostupné všetkým občanom bez ohľadu na ich sociálnu situáciu. Vyjadril tiež presvedčenie, že Šaško bude schopný pokračovať v zmenách, ktoré zabezpečia kvalitnú zdravotnú starostlivosť pre všetkých Slovákov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Zuzana Dolinková, Foto: FB/Zuzana Dolinková
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies