Gauffová vypadla z US Open, v osemfinále podľahla krajanke Navarrovej + VIDEO

NETKY.SK • 2 September 2024, 08:06 • 3 min
Gauffová vypadla z US Open, v osemfinále podľahla krajanke Navarrovej + VIDEO

NEW YORK - Americká tenistka Cori Gauffová neobháji titul na grandslamovom turnaji US Open. V osemfinále ženskej dvojhry prehrala v pozícii nasadenej trojky so svojou krajankou Emmou Navarrovou 3:6, 6:4, 3:6. Počas celého zápasu sa trápila na podaní a spravila až 19 dvojchýb.

slovakia

left justify in out

Navarrová sa vo štvrťfinále stretne so Španielkou Paulou Badosovou nasadenou ako číslo 26. Medzi elitnú osmičku postúpila aj druhá nasadená Bieloruska Arina Sobolenková po víťazstve 6:2, 6:4 nad Belgičankou Elise Mertensovou. Navarrová mohla proti Gauffovej rozhodnúť o svojom triumfe už v druhom sete, v ktorom viedla 4:3 a 30:0. Koncovku nezvládla, no v treťom dejstve mala opäť navrch.

"Dokázala som sa rýchlo zmobilizovať a do tretieho setu som vstúpila s čistou hlavou, bola som maximálne koncentrovaná. V uplynulých dvoch rokoch som v mojom rodnom New Yorku vypadla už v 1. kole, teraz som vo štvrťfinále. Je to naozaj šialené. Coco je výborná hráčka, ktorú veľmi rešpektujem. Určite sa na US Open vráti ešte silnejšia a získa ďalší titul," uviedla Navarrová pre akreditované médiá.

Gauffová bola po prehre sklamaná. "Toto leto mi nevyšlo podľa predstáv. Vo Wimbledone i na US Open som vypadla v osemfinále, neuspela som ani na olympiáde v Paríži a turnajoch v Toronte či Cincinnati. Minimálne 70 hráčok by však bralo všetkými desiatimi, keby na grandslamoch postúpilo medzi najlepších 16 a na otváracom ceremoniáli olympjjských hier mohlo byť v úlohe vlajkonosičiek."

Sobolenková postúpila do štvrťfinále na US Open štvrtýkrát za sebou, keď proti Mertensovej zahrala 41 winnerov. "New York milujem. Ďakujem fanúšikom za podporu, boli skvelí. Na US Open sa hrá na veľkých dvorcoch, čo mi maximálne vyhovuje. Dúfam, že sa mi podarí zotrvať na turnaji čo najdlhšie a užívať si túto super atmosféru," nechala sa počuť dvojnásobná šampiónka Australian Open, ktorú v dueli o postup do semifinále čaká víťazka súboja medzi Číňankou Čchin-wen Čeng a Chorvátkou Donnou Vekičovou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz.sk, Foto: AP Photo / Alberto Pezzali
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies