Zelenskyj: Ukrajina dostala z Nemecka tretí systém Patriot

NETKY.SK • 22 Júl 2024, 11:24 • 2 min
Zelenskyj: Ukrajina dostala z Nemecka tretí systém Patriot

KYJEV - Ukrajina posilnila svoju protivzdušnú obranu proti útokom ruských síl ďalším systémom Patriot, ktorý poskytlo Nemecko. Vo svojom pravidelnom večernom príhovore to v nedeľu povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

slovakia

left justify in out

"Patriot z Nemecka dorazil," oznámil Zelenskyj.  Nemecko tak poskytlo Ukrajine tri americké systémy protivzdušnej obrany Patriot a podľa Zelenského je najnovší zrejme pripravený na nasadenie.

"Na oblohe budeme schopní urobiť viac. Samozrejme, že je stále čo robiť a ochrana nie je ani zďaleka zaručená, ale pre Ukrajinu je to stále výhra," pokračoval Zelenskyj.

Zelenskyj v posledných týždňoch opakovane zdôrazňoval, že Ukrajina potrebuje dodatočné systémy protivzdušnej obrany na komplexnú ochranu svojho vzdušného priestoru. Počty ním uvádzaných požadovaných systémov Patriot sa pohybujú medzi šiestimi a 25. Nie je známe, koľko systémov bolo doteraz dodaných a či sú všetky funkčné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: DPA, Foto: Defence Industry Europe / German Armed Forces
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies