Gelnické iluminácie: Dvojdňový festival umenia oživí historické lokality

NETKY.SK • 30 August 2024, 15:03 • 2 min
Gelnické iluminácie: Dvojdňový festival umenia oživí historické lokality

GELNICA - Program sa začne v piatok o 18.00 h divadelným predstavením a diskusiou v koncertnej sále ZUŠ, následne sa presunie na amfiteáter. V sobotu od 14.00 h ho otvoria umelecké inštalácie v Baníckom múzeu a koncertnej sále ZUŠ.

slovakia

left justify in out

Ôsmy ročník multižánrového festivalu súčasného umenia Gelnické iluminácie prinesie umelecké inštalácie, divadelné predstavenia, diskusie, koncerty, literárne čítačky a dokonca aj akrobatické vystúpenia. Informovala o tom Antónia Babiková zo Spišského kultúrneho centra a knižnice.

"Umelecké inštalácie budú prezentované na netradičných miestach, čo oživí lokality ako Banícke múzeum, Lutherovo námestie a amfiteáter. Dejiskom festivalu budú aj priestory Základnej umeleckej školy (ZUŠ) či evanjelický kostol," uviedla Babiková.

Dodala, že cieľom festivalu je priniesť do regiónu nové podnety v oblasti súčasného umenia a vytvoriť priestor na dialóg a výmenu skúseností. "Festival oslovuje nielen miestnych obyvateľov, ale aj turistov z celého Slovenska a okolitých krajín. Tento rok privítame aj hostí a účinkujúcich z Maďarska," podotkla Babiková.

Program sa začne v piatok o 18.00 h divadelným predstavením a diskusiou v koncertnej sále ZUŠ, následne sa presunie na amfiteáter. V sobotu od 14.00 h ho otvoria umelecké inštalácie v Baníckom múzeu a koncertnej sále ZUŠ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Gelnické Iluminácie, Foto: FB/Gelnické Iluminácie
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies