Generálnou riaditeľkou Národného inštitútu vzdelávania a mládeže sa stala Romana Kanovská

NETKY.SK • 10 Júl 2024, 17:23 • 2 min
Generálnou riaditeľkou Národného inštitútu vzdelávania a mládeže sa stala Romana Kanovská

BRATISLAVA - Minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker vymenoval s účinnosťou od 10. júla 2024 novú generálnu riaditeľku Národného inštitútu vzdelávania a mládeže (NIVaM) Romanu Kanovskú.

slovakia

left justify in out

Minister Tomáš Drucker sa doterajšiemu riaditeľovi Martinovi Bodisovi poďakoval za odvedenú prácu. Pán Bodis bol dočasne poverený vedením NIVaM–u, jeho zmluva bola platná do konca augusta.

"NIVaM je dôležitá inštitúcia pri implementácii kurikulárnej reformy ako aj ďalších kľúčových opatrení, ktoré rezort realizuje. Vzhľadom na potrebu posilniť a urýchliť nevyhnutné zmeny som sa rozhodol do funkcie generálnej riaditeľky NIVaM vymenovať pani Romanu Kanovskú s okamžitou platnosťou ešte pred koncom augusta," povedal Drucker.

PhDr. Romana Kanovská pracuje dlhé roky v rezorte školstva. V poslednom období na Ministerstve školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR koordinovala Plán obnovy a odolnosti SR, kde mala na starosti zintenzívnenie procesov implementácie reforiem a investícií do praxe.

Okrem toho viedla oddelenie koordinácie strategických priorít, ktoré zabezpečuje programové riadenie prioritných úloh vymedzených v Programovom vyhlásení vlády SR.

V období rokov 2015 až 2016  bola štátnou tajomníčkou na ministerstve školstva. Najdlhšie obdobie svojej praxe, 14 rokov, bola riaditeľkou Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM), bývalej priamo riadenej organizácie ministerstva školstva, ktorá mala na starosti zabezpečovanie záverečných externých testovaní žiakov a medzinárodných meraní výsledkov vzdelávania. Počas tohto obdobia bola zástupkyňou Slovenskej republiky v riadiacich výboroch medzinárodných štúdií OECD a IEA a členkou Poradného zboru expertov Slovenskej komisie pre UNESCO v Paríži.

V minulosti pracovala aj v Štátnom pedagogickom ústave (ŠPÚ) ako výskumno-vývojová zamestnankyňa zaoberajúca sa koncepciou a zavádzaním externých testovaní na Slovensku a pôsobila aj ako námestníčka riaditeľa ŠPÚ. Obe organizácie, v ktorých pracovala, NÚCEM aj ŠPÚ, sú v súčasnosti organizačnými zložkami NIVaM.

NIVaM je priamo riadenou organizáciou ministerstva školstva. Realizuje činnosti ako napríklad vzdelávanie a poradenstvo pedagogických a odborných zamestnancov, metodické usmerňovanie škôl a školských zariadení, aplikovaný pedagogický výskum, zastrešuje organizovanie predmetových olympiád a súťaží na národnej úrovni, pripravuje testovanie na školách, či realizuje neformálne vzdelávanie mládeže a pracovníkov s mládežou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, Foto: skolske.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies