Hasiči z Martina triumfovali na Majstrovstvách SR vo vyslobodzovaní z havarovaných vozidiel + FOTO

NETKY.SK • 4 Október 2024, 10:21 • 2 min
Hasiči z Martina triumfovali na Majstrovstvách SR vo vyslobodzovaní z havarovaných vozidiel + FOTO

NITRA - Tím hasičov z Martina sa stal víťazom 14. ročníka Majstrovstiev Slovenska vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel. V silnej konkurencii slovenských, českých a maďarských tímov predviedli najlepšie zručnosti pri záchrane ľudských životov.

slovakia

left justify in out

Hasiči z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Martine dosiahli významný úspech, keď sa stali víťazmi 14. ročníka Majstrovstiev Slovenskej republiky vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel.

Prestížne podujatie sa konalo na výstavisku Agrokomplex v Nitre a zúčastnili sa na ňom nielen slovenské, ale aj medzinárodné tímy z Českej republiky a Maďarska.

Majstrovstiev sa zúčastnilo 9 tímov zo Slovenska, 2 z Českej republiky a 1 z Maďarska. Druhé miesto získalo družstvo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre a tretia priečka patrila hasičom z Banskej Bystrice.

Štátna tajomníčka Ministerstva vnútra Lucia Kurilovská počas slávnostného vyhodnotenia zdôraznila, že súťaž nie je len o víťazoch: "Víťazi ste všetci, pretože denne nasadzujete svoje životy na záchranu ľudí."

Súťažné družstvá pozostávajúce zo štyroch členov mali za úlohu predviesť rýchle, bezpečné a efektívne vyslobodenie zranenej osoby z havarovaného vozidla. Dôležitou súčasťou úloh bolo aj poskytnutie prvej pomoci a následný transport zranenej osoby na určené miesto.

Hasiči pri svojej práci využívali modernú a účinnú techniku, špeciálne nástroje a vybavenie, ktoré bežne používajú pri zásahoch v reálnych situáciách.

Podujatie v Nitre bolo nielen ukážkou vysokej profesionality a technických zručností zúčastnených hasičských tímov, ale aj príležitosťou na zdieľanie skúseností a zlepšovanie pripravenosti na zásahy pri dopravných nehodách.

Takéto majstrovstvá sú dôležitým priestorom na prezentáciu postupov, výmenu poznatkov a osvojenie si najnovších techník záchrany, ktoré môžu v budúcnosti zachrániť ľudské životy.

Víťazstvo tímu z Martina potvrdzuje ich vysokú pripravenosť a schopnosť rýchlo reagovať na náročné situácie, ktoré si vyžadujú maximálnu profesionalitu a koordináciu.

Výsledky súťaže sú jasným dôkazom, že slovenskí hasiči patria k špičke v oblasti záchranárstva a ich práca má obrovský význam pre bezpečnosť a ochranu obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Hasičský a záchranný zbor, Foto: FB/Hasičský a záchranný zbor
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies