História prepísaná: LeBron a Bronny James nastúpili ako prvý otec a syn za Lakers proti Timberwolves +VIDEO

NETKY.SK • 23 Október 2024, 15:14 • 2 min
História prepísaná: LeBron a Bronny James nastúpili ako prvý otec a syn za Lakers proti Timberwolves +VIDEO

LeBron James a jeho syn Bronny sa zapísali do histórie NBA, keď spolu nastúpili v zápase Los Angeles Lakers proti Minnesote Timberwolves. Stali sa tak prvým duom otca a syna, ktoré sa objavilo v jednom zápase v histórii ligy, čím vytvorili nezabudnuteľný športový moment.

slovakia

left justify in out

LOS ANGELES – Keď sa LeBron James pred dvoma sezónami zapísal do histórie a prekonal Kareema Abdula-Jabbara ako najlepší strelec NBA, jeho najstarší syn Bronny James sedel na lavičke vedľa deliacej čiary.

V utorok večer, v úvodnom zápase sezóny Los Angeles Lakers proti Minnesote Timberwolves, sa LeBron a Bronny zapísali do histórie tým, že nastúpili na ihrisko spoločne. Stali sa prvým duom otca a syna v histórii NBA, ktoré sa objavilo v jednom zápase, keď 4:00 minúty pred koncom druhej štvrtiny obaja vybehli na ihrisko v rovnakom čase.

Keď LeBron a Bronny James vstúpili na ihrisko v Crypto.com Arene, dav explodoval nadšením. Bronny, vybraný Los Angeles Lakers v júni na 55. mieste v druhom kole, sa pred sezónou trápil, keď priemerne zaznamenal iba 4,2 bodu s úspešnosťou 29,7 %. Napriek tomu si v zápase proti Timberwolves polepšil, zaznamenal 17 bodov, štyri doskoky a tri krádeže.

Tréner Lakers JJ Redick nováčika podporoval a nechal ho hrať vo všetkých šiestich predsezónnych zápasoch, vrátane krátkeho testu zostavy s LeBronom proti Phoenix Suns 6. októbra. Pred zápasom s Timberwolves vyjadril nadšenie z historickej udalosti, keď obaja začínajú sezónu v jednom tíme, a poradil sa s nimi, aby ich debut prebehol prirodzene.

Počas celého zápasu pôsobili Lakers ostrejšie. Druhá štvrtina sa ukázala ako zlomový bod, keď Los Angeles zvíťazilo 110:103. Anthony Davis dominoval v drese LA, keď zaznamenal 35 bodov a 16 doskokov, pričom odmietal každého hráča Timberwolves, ktorý sa mu odvážil postaviť, vrátane obrancu roka Rudyho Goberta.

Na rovnakom mieste, kde Bronny sledoval, ako jeho otec prekonal rekord Kareema Abdul-Jabbara, sedelo aj ďalšie historické duo – Ken Griffey Jr. a Ken Griffey Sr., prvé otco-synovské duo v MLB (Major Baseball League). LeBron po tréningu povedal, že byť v jednom tíme s Bronnym a vedieť, že Griffeyovci sú prítomní, je skvelý moment v športovej histórii.

V utorok to bola štvrtá takáto udalosť v profesionálnom športe. K Jamesovcom sa pridal aj hokejový velikán Gordie Howe, ktorý v roku 1980 hral s oboma synmi za Hartford Whalers, a Tim Raines so synom nastúpili spolu za Baltimore Orioles 4. októbra 2001. Griffeyovci hrali za Seattle Mariners dve sezóny v rokoch 1990 a 1991, pričom 14. septembra 1990 odpálili spolu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Espn Deportes, Silverscreen and droll, Foto: X/LA Lakers
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies