Hlavné body vládneho rokovania: Investície a projekty pre Slovensko + VIDEO

NETKY.SK • 9 Október 2024, 15:45 • 2 min
Hlavné body vládneho rokovania: Investície a projekty pre Slovensko + VIDEO

MODRA - Vláda Slovenskej republiky schválila viac ako 1,55 milióna eur na projekty obcí a miest v okresoch Malacky a Pezinok. Na výjazdovom rokovaní v Modre ministrovi dopravy Jozefovi Rážovi pridelila úlohy na zlepšenie dopravnej obslužnosti, vrátane prípravy diaľničných križovatiek a opravy kľúčových ciest. Okrem toho získajú aj nemocnice a úrady prostriedky na rozšírenie zdravotnej starostlivosti a environmentálne projekty.

slovakia

left justify in out

Vláda Slovenskej republiky na svojom výjazdovom rokovaní v Modre schválila financovanie projektov obcí a miest v okresoch Malacky a Pezinok vo výške viac ako 1,55 milióna eur. Toto rozhodnutie je súčasťou širšej iniciatívy na zlepšenie dopravnej obslužnosti v týchto regiónoch.

Ministerstvo dopravy (MD) SR, ktoré vedie Jozef Ráž, má za úlohu zabezpečiť prípravu a získanie stavebných povolení na diaľničné križovatky D2 - Rohožník a D2 - Studienka. Okrem toho má rezort zabezpečiť veľkoplošnú opravu cesty I/2 Malacky prieťah a spustiť verejné obstarávanie na rekonštrukciu mosta cez potok Hlavina.

Ďalším dôležitým krokom je aj poskytnutie finančných prostriedkov z Environmentálneho fondu (EF), ktorý v budúcom roku disponuje sumou vyše 284,3 milióna eur z výnosu z dražieb emisných kvót.

Z tejto sumy bude jedna časť použitá na klimatické účely, zatiaľ čo maximálne 50 percent z celkovej sumy bude prerozdelené ministerstvám dopravy, hospodárstva a pôdohospodárstva na základe predloženého plánu použitia týchto prostriedkov.

Medzi schválenými projektmi sa nachádzajú aj významné investície do zdravotnej starostlivosti. Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline a Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR sa stali priamo určenými prijímateľmi prostriedkov z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti.

Žilinská nemocnica využije tieto prostriedky na rekonštrukciu a rozšírenie chirurgického a očného pavilónu, zatiaľ čo ÚVZ plánuje dobudovanie laboratória BSL3 na diagnostiku vysoko rizikových biologických agensov a toxínov.

Rada Environmentálneho fondu odporučila ministrovi životného prostredia Tomášovi Tarabovi schváliť 14 projektov na dobudovanie kanalizácie a čistiarní odpadových vôd, pričom celková suma určená na tieto projekty dosahuje 22 miliónov eur.

Tieto iniciatívy sú významným krokom k zlepšeniu infraštruktúry a životného prostredia v regiónoch a prispejú k zvyšovaniu kvality života obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Úrad vlády SR, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies