Horehronie: Leopard zabil majiteľa kontaktnej ZOO

NETKY.SK • 23 August 2024, 12:21 • 2 min
Horehronie: Leopard zabil majiteľa kontaktnej ZOO

JASENIE - Majiteľ choval viacero zvierat, vrátane šeliem, opíc a rôznych plemien psov.

slovakia

left justify in out

V Jasení v breznianskom okrese prišiel o život 63-ročný muž, majiteľ kontaktnej ZOO. Napadla ho jedna zo šeliem, ktoré na svojom pozemku choval. Išlo o leoparda, ktorý mu spôsobil zranenia nezlučiteľné so životom.

Policajti uzavreli ulicu v Jasení počas noci. Na jej konci sa nachádza kontaktná zoologická záhrada, kde majiteľ choval viacero zvierat, vrátane šeliem, opíc a rôznych plemien psov. "Koniec ulice policajti ohradili páskami a do blízkosti ZOO nikoho nepustili, vstup povolili len majiteľom rodinných domov," uviedli svedkovia.

V areáli ZOO sa nachádzal rodinný dom, kde majiteľ býval a staral sa o zvieratá. Susedia ho počas dňa údajne nevideli, a až neskoro večer našli jeho bezvládne telo. "Podľa informácií z miesta nešťastia ho napadla jedna zo šeliem, ktoré choval. Šelma mu spôsobila smrteľné zranenia," informovali miestni obyvatelia. Lekár po príchode na miesto už mohol skonštatovať len jeho smrť.

Okolnosti tragédie vyšetruje polícia. "Na mieste pracovali kriminalisti z Brezna, stopy zaisťoval policajný technik. Na miesto prišiel aj veterinár," uviedli zástupcovia polície, ktorí pracovali na mieste nešťastia až do noci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Banskej Bystrici, Foto: pixabay.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies