TATABÁNYI - Fanúšikov si získala praženicová zmrzlina, ale tiež príchuť tvarohových slížov či nakladaných uhoriek. Tie sa tak rýchlo vypredali, že nové dávky museli niekoľkokrát vyrábať. Veľký úspech zožal aj syr čedar a majiteľ Róbert bol najviac prekvapený z toho, ako rýchlo sa ujala rožková zmrzlina.
Tu bizarné nápady nekončia. Plán je predávať príchuť mastného chleba s cibuľou, na ktorom si bežne pochutnáte počas večere. Majitelia najskôr vyskúšajú viacero vecí, ale na pult nedajú nič, čo by sa im nepáčilo. Napríklad zmrzlina „parízer“ bola vyrobená zo žartu.
"Ide o gastronomickú revolúciu, našim hosťom dávame nielen chute, ale aj zážitok. Veľa ľudí príde, lebo o nás počuli, ochutnali a videli aj zákusky, tak prídu aj nabudúce. Keď som bol cukrárom, rozmýšľal som, prečo by mala byť zmrzlina vyslovene sladká. Potom som v knihe našiel časť o slanej zmrzline, ktorá medzi nami z nejakého dôvodu nebola populárna," hovorí majiteľ Róbert.
Na nezvyčajných zmrzlinách si pochutnalo už mnoho návštevníkov. "Ani som si nevedel predstaviť, aké to bude, ale určite som si nemyslel, že tá chuť bude taká intenzívna," poznamenal návštevník Patrik po degustácii lečovej zmrzliny.
Návštevník Róbert ľutuje, že sa neprišiel naobedovať rovno sem. "Bohužiaľ, práve sa vraciame z obeda, inak by som si vypýtal zmrzlinu a mal by som to kompletné." V každom prípade, je to prekvapivé, pretože človek očakáva sladkú chuť, ale táto je na polceste k slanej. Konštatuje po ochutnaní haluškovej zmrzliny, ktorá sa ukázala neodolateľnou.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies