Zmrzlina z fašírky, leča alebo kyslých uhoriek? Cukráreň vás prevedie netradičným gastrozážitkom

NETKY.SK • 2 August 2024, 19:43 • 2 min
Zmrzlina z fašírky, leča alebo kyslých uhoriek? Cukráreň vás prevedie netradičným gastrozážitkom

TATABÁNYI - Fanúšikov si získala praženicová zmrzlina, ale tiež príchuť tvarohových slížov či nakladaných uhoriek. Tie sa tak rýchlo vypredali, že nové dávky museli niekoľkokrát vyrábať. Veľký úspech zožal aj syr čedar a majiteľ Róbert bol najviac prekvapený z toho, ako rýchlo sa ujala rožková zmrzlina.

slovakia

left justify in out

Tu bizarné nápady nekončia. Plán je predávať príchuť mastného chleba s cibuľou, na ktorom si bežne pochutnáte počas večere. Majitelia najskôr vyskúšajú viacero vecí, ale na pult nedajú nič, čo by sa im nepáčilo. Napríklad zmrzlina „parízer“ bola vyrobená zo žartu.

"Ide o gastronomickú revolúciu, našim hosťom dávame nielen chute, ale aj zážitok. Veľa ľudí príde, lebo o nás počuli, ochutnali a videli aj zákusky, tak prídu aj nabudúce. Keď som bol cukrárom, rozmýšľal som, prečo by mala byť zmrzlina vyslovene sladká. Potom som v knihe našiel časť o slanej zmrzline, ktorá medzi nami z nejakého dôvodu nebola populárna," hovorí majiteľ Róbert.

Na nezvyčajných zmrzlinách si pochutnalo už mnoho návštevníkov. "Ani som si nevedel predstaviť, aké to bude, ale určite som si nemyslel, že tá chuť bude taká intenzívna," poznamenal návštevník Patrik po degustácii lečovej zmrzliny.

Návštevník Róbert ľutuje, že sa neprišiel naobedovať rovno sem. "Bohužiaľ, práve sa vraciame z obeda, inak by som si vypýtal zmrzlinu a mal by som to kompletné." V každom prípade, je to prekvapivé, pretože človek očakáva sladkú chuť, ale táto je na polceste k slanej. Konštatuje po ochutnaní haluškovej zmrzliny, ktorá sa ukázala neodolateľnou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: blikk.hu, Foto: blikk.hu
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies