Hviezda Pána Prsteňov McKellen: Spadol z pódia počas predstavenia + VIDEÁ

NETKY.SK • 18 Jún 2024, 15:59 • 4 min
Hviezda Pána Prsteňov McKellen: Spadol z pódia počas predstavenia + VIDEÁ

LONDÝN - Britský herec Ian McKellen sa v nemocnici zotavuje z pádu z pódia, ktorý utrpel v pondelok večer počas predstavenia v divadle v Londýne. Informovali o tom The Guardian a Reuters.

slovakia

left justify in out

McKellen účinkuje v londýnskej štvrti West End v predstavení "Player Kings", kde stvárňuje postavu Johna Falstaffa. Predstavenie je adaptáciou prvej a druhej časti hry Henrich IV. od Williama Shakespearea.
 
Pád sa odohral v pondelok večer počas bojovej scény. McKellen stratil rovnováhu a spadol z prednej časti javiska. Predstavenie bolo zrušené a herec bol hospitalizovaný, podľa dostupných informácií však mal dobrú náladu a očakáva sa jeho rýchle uzdravenie.

Divadlo okrem pondelkového predstavenia zrušilo aj predstavenie v utorok, aby mal 85-ročný herec čas na zotavenie. Na pódiu by sa mal opäť objaviť v stredu, uviedol hovorca divadla.
 
Sir Ian McKellen sa zapísal do povedomia širokej verejnosti nielen ako predstaviteľ Gandalfa vo filmových trilógiách Pán Prsteňov a Hobit, ale aj ako Magneto vo filmových adaptáciách komiksov X-Men od štúdia Marvel.
 
Okrem množstva filmov sa herec často objavuje aj v divadle. Debutoval v roku 1961 a v shakespearovských hrách stvárnil napríklad postavy Richarda III., kráľa Leara či Macbetha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: The Guardian / Reuters, Foto: Ian McKellen / AP / Michael Sohn
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies