Ikona všetkých morí? Najväčšia výletná loď na svete ponúka adrenalínové zoskoky aj tobogány

NETKY.SK • 26 Júl 2024, 16:17 • 2 min
Ikona všetkých morí? Najväčšia výletná loď na svete ponúka adrenalínové zoskoky aj tobogány

Obrovská loď sa už pri pohľade z výšky pýši farbami a tobogánmi, je skrátka obrovská a ľudia sa pri nej zdajú ako mravce. Senzácia premáva po Atlantickom oceáne. Icon of the Seas sa plaví na rôznych 7-dňových karibských trasách, pričom všetky pochádzajú z Miami.

slovakia

left justify in out

Výletná zaoceánska loď, ktorá má skrátka všetko. Od luxusných barov a reštaurácií až po brutálne tobogány a bazény. Na svoje si prídu deti aj dospelí. Táto loď sa však zapísala do histórie ako najväčšia výletná loď na svete. 

Z výšky podobná acquaparku, zábavná, žijúca nočným životom. Loď kde sa dozaista nudiť nebudete -Icon of sea. Tu je mini zoznam mega faktov a nezabudnuteľných momentov, ktoré potrebujete, ak uvažujete o rezervácii alebo ak ste jednoducho fascinovaní obrovskou senzáciou.

Gigant medzi loďami

Icon of seas je 365 m dlhá, 49 m široká, 20 palúb, 250 800 hrubá tonáž a 7 600 cestujúcich pri maximálnej obsadenosti. Na porovnanie, ak poznáte Ovation of the Seas, 10. najväčšiu loď Royal Caribbean a najväčšiu osobnú loď v Austrálii, má 346 metrov na dĺžku a 41 metrov na šírku, 16 palúb, 168 666 hrubej tonáže a maximálnu obsadenosť 4 905 pasažierov. 

K dispozícii je sedem bazénov, z ktorých najlepší je zavesený nekonečný bazén (prvý na mori) v Hideaway a má 540 metrov štvorcových. A dokonca celá štvrť venovaná rodinám. Bez ohľadu na to, aký druh útočiska hľadáte, zistíte, že táto výletná loď novej úrovne uspokojí všetky druhy cestovateľov

Obrovská loď sa už pri pohľade z výšky pýši farbami a tobogánmi, je skrátka obrovská a ľudia sa pri nej zdajú ako mravce. Senzácia premáva po Atlantickom oceáne. Icon of the Seas sa plaví na rôznych 7-dňových karibských trasách, pričom všetky pochádzajú z Miami.

 

Exotická trasa

Pri poslednej kontrole sa plavby začínali na 1 527 dolároch na osobu – ale táto cena je za plavby vo februári 2025. Za skoršie plavby zaplatíte o niečo viac a môžete očakávať, že si priplatíte za také veci, ako je Wi-Fi, sprepitné, výlety a alkohol. Ceny a cestovné poriadky si môžete pozrieť tu.

Loď sa bude plaviť sedem nocí po východnom a západnom Karibiku z Miami. Každá plavba navštívi súkromný ostrov na Bahamách, Perfect Day at CocoCay, ktorý má tiež novú oblasť len pre dospelých, Hideaway Beach.

 

Morské plody na palube

Na lodi je viac ako 40 reštaurácií, barov a salónikov, z ktorých približne polovica je nová. 

Medzi ne patrí AquaDome Market, prvá jedáleň tejto línie, ktorá ponúka stredomorské jedlá, sladké a slané palacinky a ďalšie; okno so sushi a pouličné jedlo Izumi v parku; a Empire Supper Club, 38-miestny podnik s viacchodovým jedlom, kokteilmi a živým jazzom.

The Overlook and Overlook Pods je napríklad vyvýšený salónik a prvé zákutia svojho druhu na mori posúvajú večery a stretnutia na inú úroveň. Okná okolo okien v AquaDome privádzajú počas dňa do centra pozornosti oceán a v noci sú len pár krokov od hotela aqua show na lodiach. Moduly ďalšej úrovne sú miestom, kde si priatelia môžu posedieť pri drinku, hrať klasické stolové hry a tiež si oddýchnuť pri živej hudbe.

Ochutnajte SWIM & TONIC

Icon of the Seas sa môže pochváliť najväčším barom na mori a prvým v celej flotile výletnej spoločnosti. Toto živé miesto s názvom Swim & Tonic bude vašou návštevou pre chutné tropické nálevy, ľadovo vychladené nápoje, rôzne vína a všetky vaše obľúbené celodenné osvieženie pri bazéne.

Jedinečná hi-tech šou

Royal Caribbean vždy posúval zábavu na palube na vyššiu úroveň a Icon of the Seas môže byť ich najlepšou výletnou loďou vôbec, pokiaľ ide o očarujúce predstavenia na mori. Táto loď je prvou, ktorá debutovala v Aquadome, najpôsobivejšej scéne na mori. Toto hi-tech, vizuálne oslňujúce miesto sa premieňa zo dňa na noc s týčiacimi sa vodopádmi, ktoré menia tvary, najmodernejším osvetlením a bazénom, ktorý slúži ako javisko počas vystúpení plných kaskadérskych kúskov.

Aquadome je tiež veľkou súčasťou jedálenskej scény výletnej lode s konceptmi reštaurácií, ktoré ponúkajú množstvo jedinečných chutí, ktoré si zaslúžia túžbu.


Adrenalínové zážitky na palube

Jedna z palubných atrakcií, na ktorú sa na Icon of the Seas najviac teším, je Crown's Edge. Čiastočne prekážková dráha, čiastočne vzrušujúca jazda, tento jedinečný zážitok nie je pre slabé povahy. Odvážni súťažiaci sa pripútajú a vystúpia na chodník zavesený cez okraj lode.

Výhľady sú neuveriteľné, ale rovnako aj nával adrenalínu, ktorý pocítite, keď sa podlaha pod vašimi nohami náhle povolí a vy zostanete visieť nad burácajúcimi vlnami hlboko pod nimi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: eu.usatoday.com, royalcaribbean.com. titulná foto: gqindia.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies