Inovácie a bezpečnosť na Slovenskom finančnom trhu: Podujatie NBS sa zameriava na kryptoaktíva a AI

NETKY.SK • 27 September 2024, 12:27 • 2 min
Inovácie a bezpečnosť na Slovenskom finančnom trhu: Podujatie NBS sa zameriava na kryptoaktíva a AI

BRATISLAVA - Národná banka Slovenska pozýva na štvrtý ročník podujatia Slovenský finančný trh a inovácie 2024, ktoré sa uskutoční 4. októbra 2024. Hlavné témy, ako sú kriminalita v sektore kryptoaktív a umelá inteligencia vo finančnom svete, budú prejednávané prostredníctvom prezentácií a panelových diskusií s expertmi z NBS, Generálnej prokuratúry a iných významných inštitúcií.

slovakia

left justify in out

Národná banka Slovenska (NBS) srdečne pozýva odborníkov a záujemcov na štvrtý ročník podujatia Slovenský finančný trh a inovácie 2024, ktoré sa uskutoční 4. októbra 2024 v priestoroch NBS. Tento rok sa podujatie zameria na dve kľúčové témy: kriminalitu v sektore kryptoaktív na Slovensku a umelú inteligenciu (AI) vo finančnom svete.

Účastníci sa môžu tešiť na rôzne prezentácie a panelové diskusie, kde sa predstavia významní odborníci a zástupcovia z viacerých inštitúcií. Medzi nimi budú predstavitelia NBS, Generálnej prokuratúry, Finančnej spravodajskej jednotky, Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky, Slovenskej bankovej asociácie, Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI), KInIT a odborníci z trhu s kryptoaktívami.

Cieľom podujatia je poskytnúť platformu na diskusiu o aktuálnych výzvach a inováciách vo finančnom sektore, pričom dôraz bude kladený na potrebu zabezpečenia efektívnej regulácie a ochrany pred zločinom v oblasti kryptoaktív. Okrem toho budú preberané aj možnosti využitia umelej inteligencie na zlepšenie služieb v bankovníctve a iných finančných inštitúciách.

Podujatie sa ukazuje ako významný krok vpred k rozvoju a modernizácii slovenského finančného trhu, a to nielen pre odborníkov, ale aj pre širokú verejnosť, ktorá má záujem o novinky a trendy v oblasti financií a technológií.

Zdroj: NBS


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: NBS, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies