Izraelský nálet na školu v Gaze: Desiatky mŕtvych a zranených

NETKY.SK • 10 August 2024, 15:03 • 2 min
Izraelský nálet na školu v Gaze: Desiatky mŕtvych a zranených

V dôsledku izraelského bombardovania školy v Gaze, ktorá slúžila ako útočisko pre utečencov, zomrelo najmenej 80 ľudí. Podľa palestínskych zdrojov bolo počas útoku zranených 47 ďalších osôb. Izraelská armáda uviedla, že zasiahla veliteľské centrum Hamasu, zatiaľ čo Hamas popiera, že by školu používal na vojenské účely.

slovakia

left justify in out

Izraelské bombardovanie zasiahlo budovu školy v Gaze, ktorá slúžila ako útočisko pre utečencov, pričom zahynulo najmenej 80 ľudí. Podľa riaditeľa nemocnice al-Ahlí Faid Naíma, ktorá poskytla informácie agentúre AP, bolo do zariadenia privezených 70 tiel obetí útoku a časti tiel ďalších minimálne 10 osôb. Úder v centre mesta tiež zranil 47 ľudí, informovalo palestínske ministerstvo zdravotníctva.

Izraelská armáda potvrdila útok, avšak uviedla, že zasiahla veliteľské centrum militantného hnutia Hamas, ktoré sa údajne nachádzalo v škole. Hamas však poprel, že by školu používal na tento účel. Školu a mešitu, kde sa pred vojnou ukrývalo približne 6 000 vysídlencov, zasiahli tri rakety, uviedol hovorca civilnej obrany v Pásme Gazy. Podľa svedkov bol útok vykonaný počas ranných modlitieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: AP, Foto: AP
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies