Izraelský útok na Damask: Tri obete a zranení civilisti, medzi nimi aj televízna moderátorka + VIDEÁ

NETKY.SK • 1 Október 2024, 11:03 • 2 min
Izraelský útok na Damask: Tri obete a zranení civilisti, medzi nimi aj televízna moderátorka + VIDEÁ

DAMASK - Tri civilné osoby prišli o život a ďalších deväť bolo zranených pri izraelskom leteckom útoku na sýrsku metropolu Damask, uviedli v utorok s odvolaním na vojenský zdroj sýrské štátne médiá.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sýrska štátna televízia predtým uviedla, že jeden z jej moderátorov zahynul pri izraelskom útoku na Damask. Nebolo jasné, či bol moderátor medzi tromi civilistami, ktorých spomínajú štátne médiá. Izraelský letecký útok spôsobil aj značné škody na súkromnom majetku, dodali štátne médiá.

Sýrska arabská tlačová agentúra (SANA) predtým informovala, že v utorok bola pri "zradnej izraelskej agresii" zameranej na sýrske hlavné mesto zabitá jej televízna moderátorka Safá Ahmadová.

Na záberoch zverejnených na sociálnych sieťach sa objavilo auto v plameňoch na ulici obklopenej obytnými domami. Nebolo však jasné, či bola moderátorka medzi tromi civilnými obeťami, o ktorých hovorili štátne médiá.

Sýrska protivzdušná obrana zachytila "nepriateľské ciele" nad okolím Damasku trikrát za sebou v priebehu jednej noci po výbuchoch, ktoré bolo počuť v hlavnom meste, uviedli v utorok štátne médiá.

Na otázku o údajnom útoku izraelská armáda odpovedala, že správy zahraničných médií nekomentuje.

Správy o izraelských úderoch na sýrske hlavné mesto prišli v čase, keď jeho armáda začala "obmedzené, lokalizované a cielené" pozemné nálety v susednom Libanone v rámci výraznej eskalácie svojej ofenzívy zameranej proti ozbrojenej skupine Hizballáh.

Izrael už roky podniká útoky na ciele v Sýrii, ktoré sú napojené na Irán, ale od minuloročného útoku palestínskej skupiny Hamas na izraelské územie, ktorý sa odohral 7. októbra, tieto nálety zintenzívnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Al Jazeera, Reuters, Foto: STR / AFP
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies