Južná Kórea: Balóny s odpadkami z KĽDR dopadli do areálu prezidenta

NETKY.SK • 24 Júl 2024, 09:41 • 2 min
Južná Kórea: Balóny s odpadkami z KĽDR dopadli do areálu prezidenta

SOUL - Balóny s odpadkami, ktoré vyslala Severná Kórea, pristáli v stredu aj v areáli sídla prezidenta v Soule, uviedla prezidentská bezpečnostná služba.

slovakia

left justify in out

Počas monitorovania najnovšej série balónov, ktoré Severná Kórea vypustila v stredu skoro ráno, objavila juhokórejská bezpečnostná služba na pozemku prezidentského komplexu odpadky z balónov, ktoré však nepredstavovali žiadne nebezpečenstvo ani kontamináciu.

Podľa AFP je to prvýkrát, čo niektorý z balónov s odpadkami z komunistického severu zasiahol úrad juhokórejského prezidenta, ktorý je chránený desiatkami vojakov a v jeho okolí platí bezletová zóna. Pchjongjang začal takéto balóny vypúšťať nad územie svojho južného suseda od mája a podľa odhadov ich bolo už viac než 2000. Reaguje tak na balóny s letákmi kritickými voči Pchjongjangu, ktoré posielajú severokórejskí prebehlíci a aktivisti z Južnej Kórey.

Kim Jo-džong, vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una minulý týždeň uviedla, že Južná Kórea bude čeliť "ničivým" následkom za opakované zhadzovanie letákov zameraných proti režimu v KĽDR.

Južná Kórea v reakcii na vypúšťanie balónov s odpadkami z KĽDR v nedeľu obnovila propagandistické vysielanie cez hranice smerom do KĽDR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Johnap, AFP, Foto: Yahoo / YNA / DPA
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies