Kaliňák o zdravotnom stave premiéra a o možnosti legitimovať ľudí na internete

NETKY.SK • 1 Júl 2024, 14:47 • 2 min
Kaliňák o zdravotnom stave premiéra a o možnosti legitimovať ľudí na internete

BRATISLAVA - V najbližších dňoch možno očakávať, že sa premiér Robert Fico opäť ukáže a postupnými krokmi sa chytí všetkých svojich pracovných povinností. Vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák to uviedol v nedeľu v jednej z relácií verejno-právnej televízie.

slovakia

left justify in out

"Nedá sa povedať, že by išlo všetko úplne podľa plánu, ale môžeme povedať, že stav sa už natoľko zlepšil, že sa pán premiér aktívne zapojil do diskusií k samitu, ktorý bol tento týždeň a neformálnemu, ktorý bol ešte pred desiatimi dňami," priblížil Kaliňák.

Poznamenal, že lekári robia všetko preto, aby mohol premiér vykonávať svoju prácu s plným nasadením, hoci bude mať aj trvalé následky. S predsedom vlády je v kontakte na dennej báze, stretávajú sa aj osobne.

Kaliňák rovnako skonštatoval, že nevie a nechce vedieť detaily z vyšetrovania útoku na predsedu vlády. Ako povedal, príde čas, kedy sa vyšetrovateľ alebo prokurátor rozhodne, že sú v takej fáze vyšetrovania, že môžu verejnosť oboznámiť s nejakými výsledkami vyšetrovania.

"Či to bude po prázdninách, na jeseň alebo tak, ja na to nijakým spôsobom netlačím," zdôraznil Kaliňák.

Kaliňák sa chce vrátiť aj k opatreniu, ktoré by umožnilo, aby mali policajti možnosť legitimovať človeka i v online priestore. "Nemôže byť človek na ulici so svojou tvárou, so svojím občianskym vo vrecku v nevýhode oproti internetovému priestoru," načrtol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: RTVS, Foto: N / Tomáš Benedikovič
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies