Kaliňák: Je mi nesmierne ľúto nešťastia, ku ktorému došlo v Libavej. Šéfka českého rezortu obrany: Nešlo o sabotáž

NETKY.SK • 18 Jún 2024, 08:03 • 2 min
Kaliňák: Je mi nesmierne ľúto nešťastia, ku ktorému došlo v Libavej. Šéfka českého rezortu obrany: Nešlo o sabotáž

BRATISLAVA/PRAHA - Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák vyjadril ministerke obrany ČR Jane Černochovej telegramom svoju spoluúčasť i podporu v súvislosti s tragickým výbuchom munície v českom vojenskom výcvikovom priestore Libavá neďaleko Olomouca. Slovenské ministerstvo obrany o tom informovalo na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

"Je mi nesmierne ľúto nešťastia, ku ktorému dnes došlo v Libavej. Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým, zraneným vojakom želám skoré uzdravenie a verím, že sa situáciu podarí čo najskôr stabilizovať," uviedol minister.

V pondelok dopoludnia počas plánovaného výcviku pyrotechnikov došlo vo vojenskom výcvikovom priestore Libavá neďaleko Olomouca k výbuchu dosiaľ nešpecifikovanej munície. Pri explózii zomrel jeden vojak, zranilo sa osem vojakov a jeden občiansky zamestnanec. Prípad vyšetruje vojenská polícia.

obrazok
Pondelkové zábery z vojenského priestoru Libavá
Zdroj: novinky.cz
obrazok
Zdroj: mapy.cz

Česká ministerka obrany Jana Černochová poprela, že by v súvislosti s pondelkovým výbuchom vo vojenskom výcvikovom priestore Libavá išlo o sabotáž zo strany cudzej moci. Povedala to po návšteve miesta výbuchu. Chce tak vyvrátiť dezinformácie šíriace sa na sociálnych sieťach.
 
"V prvotných momentoch vyšetrovania nie je v tejto chvíli žiadne podozrenie, že by išlo o nejakú sabotáž alebo niečo, čo by súviselo s medzinárodnou situáciou, ale že naozaj ide o veľmi tragickú udalosť, ku ktorej došlo pri manipulácii," spresnila šéfka českého rezortu obrany.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: MO SR / facebook.com / novinky.cz, Foto: Robert Kaliňák / hlavnespravy.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies