Kapela KABÁT má nový klip ONI, ktorým pozýva na PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ! + VIDEO

NETKY.SK • 17 August 2024, 16:05 • 3 min
Kapela KABÁT má nový klip ONI, ktorým pozýva na PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ! + VIDEO

Skupina KABÁT zverejnila nový videoklip s tajomným názvom ONI. Skladba pochádza z ich zatiaľ posledného štúdiového albumu El Presidento. Legenda českej rockovej scény klipom pozýva na obrovské PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ, ktorým oslavuje 35. výročie na hudobnej scéne! Slovenskí fanúšikovia sa môžu tešiť na koncerty v Bratislave, vo Zvolene, Košiciach a v Poprade!

slovakia

left justify in out

Klip ONI nakrútila kapela KABÁT na júnovom koncerte v Jihlave, ktorý sa uskutočnil v rámci Vysočina Festu. Hudbu k skladbe ONI napísal Ota Váňa, text má na konte Milan Špalek. Réžiu klipu si zobral na starosť Miloslav Mumli Levek.

„Aby sme vás ešte viac navnadili na pripravované turné, tak sme nakrútili koncertný klip na pecku ONI v Jihlave v rámci Vysočina Festu. Tam sme síce nemali ideálne podmienky, aké budú v halách na turné, ale vyskúšali sme si tam časť vizuálnych vychytávok a takmer celý playlist. Atmosféra bola fantastická, ale to môžete posúdiť sami. Užívajte si zvyšok leta, a my pevne veríme, že sa s Vami stretneme na našom jesennom výročnom turné, kde oslávime 35 rokov,“ teší sa na turné Pepa Vojtek.

Pripravovanými koncertami oslávi KABÁT 35 rokov svojej existencie v rovnakej zostave. V rámci turné sa kapela zastaví v októbri aj v štyroch slovenských mestách - Bratislava, Zvolen, Košice Poprad, a zaručuje nezabudnuteľný rockový zážitok. Jedným z revolučných prvkov tohto turné je design scény koncertov, ktorý je navrhnutý v 360-stupňovom štýle. Ten zabezpečuje, že divák bude mať rovnaký zážitok, bez ohľadu na to, kde bude sedieť v priestore.

obrazok
Zdroj: Kabát
obrazok
Zdroj: Kabát

Skupinu KABÁT založili v roku 1983 v Teplicích basgitarista Milan Špalek a gitarista Tomáš Krulich. Jej finálne zloženie, v ktorom koncertujú až doteraz, však nastalo v roku 1989, keď kapelu doplnil gitarista Ota Váňa. Zo začiatku vystupovali ako lokálna kapela, prelom nastal vydaním ich prvého albumu Má ji motorovou. 

„My tvoríme najskôr hudbu a z nej čerpáme energiu a podľa toho píšem text. Napríklad pri skladbe Dole v dole, sme nahrali hudbu, dali sme tam zvuky kovadlín a z toho som potom cítil, že by to mohlo byť o nejakej ťažkej práci,“ prezradil skladateľský proces v kapele textár Milan Špalek.

Dnes má KABÁT na konte 12 štúdiových albumov a množstvo ocenení vrátane niekoľkých Českých Slávikov či Andělov. Jedným z mnohých úspechov bolo vystúpenie na Eurovízii, zahajovanie MS v hokeji, kde vôbec po prvýkrát hrala živá hudba alebo koncert na Pražskom Vypichu v roku 2014. Tam na výročie 25 rokov fungovania kapely prišlo vyše 75 tisíc divákov. Nenechajte si ujsť PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024, vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal https://www.ticketportal.sk/event/KABAT-PO-CERTECH-VELKY-TURNE-2024.

 

KABÁT - PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024

10.10.2024 Bratislava

12.10 2024 Zvolen

15.10. 2024 Košice

17.10. 2024 Poprad



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
Zdroj: NK Factory, Foto: Kabát
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies