Kráľ Karol III. sa stretol s onkologickými pacientmi: Vrátil sa k plneniu povinností, v liečbe však pokračuje

NETKY.SK • 30 Apríl 2024, 18:11 • 2 min
Kráľ Karol III. sa stretol s onkologickými pacientmi: Vrátil sa k plneniu povinností, v liečbe však pokračuje

LONDÝN - Britský kráľ Karol III. sa prvýkrát od februárovej diagnózy rakoviny vrátil k plneniu svojich verejných povinností. Navštívil zdravotnícke zariadenie v Londýne, ktoré sa špecializuje práve na liečbu tohto ochorenia.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters, podľa ktorej sa sedemdesiatpäťročný monarcha, ktorého sprevádzala kráľovná Camilla, usmieval a pôsobil zdravo.

Karol III. trpí nespresnenou formou rakoviny a podstupuje liečbu, pri ktorej sa od februára obmedzil na plnenie povinností, ktoré nezahŕňajú verejné vystupovanie. Na konci marca sa ale napríklad zúčastnil veľkonočnej bohoslužby.

O tom, že sa kráľ vráti k plneniu svojich verejných povinností, Buckinghamský palác informoval minulý týždeň v piatok (26. 4.). Podľa Reuters však kráľ zatiaľ bude mať obmedzený verejný program, aby sa minimalizovali akékoľvek zdravotné riziká.

Opatrný optimizmus

Napríklad v júni by sa ale mal zúčastniť spomienkových akcií pri príležitosti 80. výročia vylodenia v Normandii a tiež hostiť japonský cisársky pár na štátnej návšteve.

Taktiež server BBC News minulý týždeň napísal, že kráľovo oznámenie neznamená jeho úplný návrat k verejnému vystupovaniu, ale skôr„pozitívny signál“. „Je to správa opatrného optimizmu, ale kráľova liečba, ktorá začala vo februári, stále pokračuje a žiadny termín jej ukončenia zatiaľ oznámený nebol,“ uviedol.

S rakovinou bojuje aj ďalšia členka najvyšších kruhov britskej kráľovskej rodiny, a to princezná Kate, manželka nástupcu trónu princa Williama. Kate po týždňoch špekulácií v marci uviedla, že po januárovej operácii brucha podstupuje preventívnu chemoterapiu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / ČTK, Foto: TASR/AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies