Kto je šéf UFC Dana White? Všetko, čo potrebujete vedieť o výkonnom riaditeľovi a prezidentovi najslávnejšej organizácie + VIDEO

NETKY.SK • 22 Október 2024, 10:44 • 3 min
Kto je šéf UFC Dana White? Všetko, čo potrebujete vedieť o výkonnom riaditeľovi a prezidentovi najslávnejšej organizácie + VIDEO

Dana White zostáva nielen jednou z najkontroverznejších postáv v celom MMA, ale aj kľúčovým pilierom pokračujúceho úspechu UFC a bojových športov.

slovakia

left justify in out

Či ho milujete, alebo nenávidíte, Dana White je nepochybne jedným z najlepších a najplodnejších promotérov vo všetkých bojových športoch. Viedol UFC od krachujúcej spoločnosti až po multimiliardový subjekt, ktorý dominuje zmiešaným bojovým umeniam.

Koľko rokov má Dana White?

Dana Frederick White mladší sa narodil 28. júla 1969 v Manchestri v štáte Connecticut v USA. Od júna 2024 má 54 rokov.

Kto je manželkou Dana Whitea?

Dana White je ženatý so svojou manželkou Anne od roku 1996, pričom sa prvýkrát stretli, keď chodili do ôsmej triedy. V roku 2022 sa na internete objavilo video, na ktorom bola zaznamenaná fyzická hádka a facky medzi Danom a Anne počas silvestrovskej párty v Mexiku – obaja sa neskôr za svoje konanie ospravedlnili.

Účty Dana Whitea na X/Twitter a Instagrame

Dana White má oficiálny účet na Instagrame, ktorý sleduje 9,4 milióna ľudí. Zvyčajne zverejňuje skôr videá zo zákulisia UFC než osobné fotografie. Môžete ho sledovať na @danawhite. Má aj oficiálny účet na X, predtým Twitter, so 6,5 milióna sledovateľov (@danawhite).

Čistá hodnota majetku Danu Whitea

Vzhľadom na úspech UFC to nie je prekvapujúce, ale Dana White počas svojej kariéry zarobil značné množstvo peňazí. Celebrity Net Worth odhaduje jeho čisté imanie na 500 miliónov dolárov. Pri rozhovore s Billom Maherom v najnovšej epizóde relácie Club Random však White na otázku, či je miliardár, odpovedal: „Nie, nie, naozaj nie.“

Kedy Dana White založil UFC?

Častý omyl: Dana White nezaložil UFC a ani sa nepodieľal na jej pôvodnom založení.
White v skutočnosti vstúpil do spoločnosti spolu s manažérmi Station Casinos, Frankom a Lorenzom Fertittovcami, po tom, čo v roku 2001 prijali ich ponuku na kúpu organizácie vo výške 2 milióny dolárov. Prvé podujatie UFC sa konalo v roku 1993 v Denveri v štáte Colorado – osem rokov predtým, ako White nastúpil na post prezidenta spoločnosti.

obrazok
Dana white a fasting metóda ktorou sa dostal do neuveriteľnej formy.
Zdroj: X / Dana White
obrazok
Druhý deň po fastingu má Dana naozaj neskutočnú formu. Viac prezradil v priloženom videu nižšie.
Zdroj: X / Dana White

Dana White a Joe Rogan

Dana White a Joe Rogan majú už mnoho rokov blízky vzťah, pričom Rogan v skutočnosti odmietol Whiteovu prvú ponuku pripojiť sa k UFC už v roku 2001, pretože „chcel len chodiť na zápasy a piť“. Po tom, čo Rogan pracoval pre UFC na niekoľkých podujatiach zadarmo, sa v roku 2002 oficiálne pripojil k UFC a zvyšok je, ako sa hovorí, história.

Zaujímavé je, že White v podcaste Lex Fridman tiež prezradil, že sa kedysi vyhrážal odchodom z UFC, ak sa propagácia rozíde s komentátorom kvôli jeho komentárom v podcaste JRE. „Každý, kto je so mnou a bol so mnou, vie, že keď ste so mnou, ste so mnou...,“ povedal. „Je to obojsmerná ulica. Nie je to jednosmerná ulica. Nie som jeden z tých, ktorí sa budú váľať... Je to obojsmerná ulica. Joe Rogan bol voči mne veľmi lojálny a ja som veľmi lojálny voči Joeovi Roganovi.“

Dana White a jeho dom

V priebehu približne desiatich rokov White kúpil niekoľko sídiel v lasvegaskej štvrti Pine Island Court; údajne stáli 1,95 milióna dolárov, 1,8 milióna dolárov, 2,4 milióna dolárov a 2 milióny dolárov. Pri prehliadke svojej poslednej nehnuteľnosti, ktorú zdieľal na kanáli Men's Health na YouTube, White prezradil, že chcel, aby dom pripomínal letovisko s nespočetnými bazénmi, kúpeľmi a domácou posilňovňou.

Dana White a jeho fyzicka kondícia 

Koncom roka 2023 sa White dostal na titulky novín po celom svete, keď prezradil, že práve ukončil 86-hodinový pôst a svojim priaznivcom povedal: „Cítim sa ako superhrdina, cítim sa neuveriteľne.“ Hoci lekárski odborníci rýchlo upozornili, že síce pôst má svoje výhody, štúdie naznačujú, že dlhodobý pôst trvajúci päť až dvadsať dní vedie len k miernemu až strednému úbytku hmotnosti, ak nie je kombinovaný s diétou a cvičením. Časť Whiteovej pôsobivej fyzickej premeny v posledných rokoch bola spôsobená aj zdravotným strachom v roku 2022, keď mu diagnostikovali extrémne vysokú hladinu triglyceridov a povedali mu, že mu ostáva len niečo vyše desať rokov života, ak svoje zdravotné problémy neodstráni.

Dana White contender series

Dana White's Contender Series (predtým známa ako Dana White's Tuesday Night Contender Series) je samostatne licencovaná propagácia UFC, ktorej cieľom je vyhľadávať novú generáciu talentov v zmiešaných bojových umeniach. Prvé podujatie z úvodnej sezóny DWCS sa uskutočnilo v roku 2017, pričom sériou prešlo niekoľko špičkových bojovníkov, ako napríklad Sean O'Malley, Jailton Almeida, Jack Della Maddalena a Jamahal Hill.

Kedy Dana White založil spoločnosť Power Slap?

Power Slap, alebo aj „fackovaná“, bola založená v roku 2022 a prvá epizóda bola odvysielaná v januári 2023. Hoci nízka sledovanosť viedla k tomu, že spoločnosť TBS na konci prvej sezóny „Road to the Title“ od produktu Power Slap upustila, propagácia sa presunula výlučne na Rumble a naďalej organizuje podujatia po celých USA, ktoré na sociálnych sieťach priťahujú milióny divákov z celého sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Bloody Elbows, MMA Junkie, Foto: MMA Junkie
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies