Kto sú najlepšie ťažké váhy vo svetovom MMA? 5 zápasníkov, ktorých by ste mali poznať! +VIDEO

NETKY.SK • 21 Október 2024, 13:38 • 7 min
Kto sú najlepšie ťažké váhy vo svetovom MMA?  5 zápasníkov, ktorých by ste mali poznať! +VIDEO

Francis Ngannou v sobotu večer otriasol svetom a pri svojom návrate do MMA zaznamenal obrovské víťazstvo, čo vyvoláva otázku: Je „Predátor“ najlepšou ťažkou váhou v tomto športe? V odpovedi na túto otázku portál Bloody Elbow spolu s Netky.sk zostavili zoznam najväčších bojovníkov v tejto najvzrušujúcejšej váhovej kategórii.

slovakia

left justify in out

1. Francis Ngannou 

vek: 38

výška: 1.93 m

profi skóre: 18:3 ( víťazstvá : prehry ) 

Napriek tomu, že si Francis Ngannou dal dlhú prestávku v zápasení, 19. októbra dokázal, že nevynechal ani jeden zápas, keď v úvodnom kole zničil Renana Ferreiru. Aj keď niektorí pochybovali o Brazílčanových kvalitách pri jeho vstupe do zápasu, Renan vyhral turnaj PFL v ťažkej váhe a zničil Ryana Badera, čím dokázal, že je viac než dôstojným súperom. Bez ohľadu na to nebol pre „Predátora“, ktorý teraz získal majstrovský opasok v druhej významnej organizácii, žiadnym súperom.

Po návrate Ngannoua do tohto športu je ťažké poprieť jeho status svetovej jednotky. Koniec koncov, teoreticky je „lineárnym“ šampiónom UFC s pôsobivou sériou víťazstiev, ktorá zahŕňa demoláciu najlepšej ťažkej váhy všetkých čias - Stipeho Miocica.

 

2. Tom Aspinall 

vek: 31

výška: 1.96 m

profi skóre: 15:3

Zatiaľ čo bol Ngannou preč, iná ťažká váha sa stala svetovou superhviezdou a zanechala fanúšikov v úžase svojimi bleskovými rukami a ohromnou silou. Tom Aspinall je pravdepodobne najkomplexnejšou ťažkou váhou v biznise. Anglický športovec s desivým brazílskym jiu-jitsu, ktoré sa vyrovná jeho hrozivému boxu, dominuje v UFC a ničí každého bojovníka, ktorý mu stojí v ceste. Po tom, čo nastúpil na neskoré oznámenie a porazil ruskú mašinu Sergeja Pavloviča v boji o dočasný titul, opasok brutálnym spôsobom obhájil proti Curtisovi Blaydesovi.

3. Jon Jones 

vek: 37

výška: 1.93 m

profi skóre: 27:1

Jon Jones je pravdepodobne najtalentovanejší bojovník, aký kedy pôsobil v MMA. Väčšinu svojej kariéry však strávil skôr v poloťažkej ako v ťažkej váhe. V súčasnosti má „Bones“ na konte len jedno víťazstvo v tejto divízii, a to proti Cirylovi Ganeovi. Napriek tomu, že samotné víťazstvo bolo pôsobivé a Jones je držiteľom nesporného titulu UFC, v očiach fanúšikov má stále čo dokazovať.

A hoci mu hlavný zápas proti Miocicovi na UFC 309 pomôže, fanúšikovia bojových športov stále zúfalo túžia vidieť Newyorčana, ako si poradí s Aspinallom. Niektorí sa bohužiaľ obávajú, že tento zápas sa nikdy neuskutoční, ale Jones, ktorého odkaz balansuje na ostrí noža, môže ešte stále poskytnúť svetu zápas, po ktorom tak zúfalo túži.

4. Cyril Gane

vek: 34

výška: 1.93 m

profi skóre: 12:2

Počas svojej profesionálnej kariéry oslnil Ciryl Gane fanúšikov aj súperov svojím šikovným štýlom kickboxu. Napriek tomu, že Francúz debutoval len v roku 2018, rýchlo sa mu darilo a nazbieral množstvo významných víťazstiev, vrátane triumfu nad Derrickom Lewisom, ktorým získal dočasný titul UFC.

Hoci grapplingové nedostatky v jeho hre odhalili Jones a Ngannou, je jasné, že Gane je ešte ďaleko od ukončenia svojej cesty v zmiešaných bojových umeniach.A keďže má vo svojom životopise nedávny knokaut nad Sergheiom Spivacom, európski fanúšikovia sa tešia na to, čo príde ďalej.

5. Alexander Volkov 

vek: 35

výška: 2.01 m 

profi skóre: 38:10

Alexander Volkov je dôkazom svojho bojového ducha a odmieta sa vzdať svojich snov. Napriek pár prehrám, ktoré utrpel na svojej ceste za úspechom v MMA, sa Rus sústredí na dosiahnutie svojho konečného cieľa. Od chvíle, keď podľahol Aspinallovej údernej zručnosti, sa toto dva metre vysoké monštrum vrátilo a porazilo štyroch po sebe idúcich súperov, čím dokázalo, že stále má na to, aby súperilo s najlepšími v MMA. Na UFC 310 využije všetky svoje zručnosti proti Ganeovi, čo sľubuje absolútnu bitku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Bloody Elbow, Foto: bloodyelbow/Mike Roach/Zuffa LLC/Zuffa LLC
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies