Ktoré krajiny ľudia vyhľadávajú na presťahovanie najčastejšie?

NETKY.SK • 21 Júl 2024, 10:23 • 2 min
Ktoré krajiny ľudia vyhľadávajú na presťahovanie najčastejšie?

Ak sa zamýšľate nad emigráciou a hľadáte krajinu, ktorá by mohla byť vašim novým domovom, nie ste sami. Medzinárodná sťahovacia spoločnosť 1st Move International so sídlom vo Veľkej Británii sa pozrela na medzinárodné vyhľadávania Google v rokoch 2022 až 2024, aby zistila, ktoré krajiny sú najobľúbenejšie medzi potenciálnymi emigrantmi. Výsledky vás prekvapia.

slovakia

left justify in out

Pri vyhľadávaní používali slovné spojenia ako presťahovať sa do, presunúť sa do a domy v, spolu s názvami krajín. Tieto výrazy pomohli určiť počet vyhľadávaní súvisiacich s pohybom do konkrétnych krajín.

Spoločnosť 1st Move International tiež sledovala, ako často obyvatelia rôznych krajín spomínali iné krajiny ako svoje obľúbené destinácie na emigráciu. Z prieskumu vyplynulo, že ľudia žijúci v Indii, Nigérii a Južnej Afrike najviac hľadali informácie o emigrácii do Kanady.

Kanada sa jasne ukázala ako najpopulárnejšia destinácia pre emigrantov s viac ako 1,5 miliónom vyhľadávaní na Googli, napísal o tom portál travelbook.de. Čo robí Kanadu takou príťažlivou? Odborníci hovoria o rozmanitosti krajiny a vysokej kvalite života. Kanada ponúka verejne financovaný zdravotný a vzdelávací systém a nádhernú prírodu. Nevýhodou sú však pomerne vysoké životné náklady, najmä v mestách.

Na druhom mieste sa umiestnila Austrália s viac ako 1,3 miliónmi vyhľadávaní. Krajina je obľúbená najmä pre svoju vysokú životnú úroveň, kvalitné vzdelanie a zdravotnú starostlivosť. Austrália je skvelým miestom pre rodiny, ale je potrebné počítať s vysokými nákladmi na život.

Tretie miesto patrí Novému Zélandu, ktorý sa nachádza len tri hodiny letu od Austrálie. Život na Novom Zélande je často popisovaný ako uvoľnený. Vyniká rovnováhou medzi pracovným a súkromným životom a nádhernou prírodou. Je však dôležité zvážiť premenlivé počasie v krajine.

Španielsko, ktoré sa umiestnilo tesne pod prvú trojku, je obľúbené najmä medzi Európanmi. "Je zaujímavé, že všetky krajiny, ktorých obyvatelia sa chcú presťahovať do Španielska, sú európske," uviedla spoločnosť 1st Move International.

Najčastejšie vyhľadávania pochádzajú zo Švédska, Holandska a Nemecka. Nemecko, hoci nie je také populárne ako Kanada, sa napriek tomu umiestnilo na ôsmom mieste v rebríčku.

Výsledky ukazujú, že ľudia hľadajú krajiny, ktoré ponúkajú vysokú kvalitu života, dobré vzdelanie, zdravotnú starostlivosť a pracovné príležitosti. Pri rozhodovaní o emigrácii je dôležité zvažovať nielen výhody, ale aj nevýhody, ako sú vysoké životné náklady alebo premenlivé počasie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: 1st Move International, travelbook.de, Foto: domain.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies