Levoča: Nový most by mal byť postavený do 5 mesiacov. Koľko bude stáť?

NETKY.SK • 15 August 2024, 08:31 • 2 min
Levoča: Nový most by mal byť postavený do 5 mesiacov. Koľko bude stáť?

LEVOČA - V Levoči sa začína s prácami na výstavbe nového mosta v mestskej časti Levočská dolina. Stavenisko už oficiálne odovzdali zhotoviteľovi.

slovakia

left justify in out

Konštrukcia pôvodného mosta ponad Levočský potok sa prepadla vlani v septembri v dôsledku jeho preťaženia. Práce si vyžiadajú skoro 132 000 eur a potrvajú päť mesiacov.

Práce zahŕňajú vybudovanie novej železobetónovej nosnej konštrukcie mosta, ktorá bude zabezpečovať vyššiu stabilitu a odolnosť. Upravia tiež spodnú stavbu mosta, pričom odbúrajú vrchnú časť pôvodných úložných prahov a nahradia ich novými železobetónovými prahmi so závernými múrikmi.

Projekt počíta aj so spevnením dna koryta potoka pomocou zaisťovacích prahov a betónových zábran. Okrem toho vybudujú novú asfaltovú vozovku pred a za mostom, ktorá bude mať hrúbku 0,5 metra a bude zabezpečovať plynulý prejazd.

V dôsledku kolapsu mosta bola vlani v meste vyhlásená mimoriadna situácia. Septembrová udalosť totiž znemožnila prejazd áut pre približne 30 ľudí žijúcich v danej lokalite. Dočasný most do lokality následne doviezla Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Levoča, Foto: FB/Mesto Levoča
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies