Napečte si s Netkami! Ryžový nákyp s broskyňami

NETKY.SK • 15 August 2023, 17:30 • 3 min
Napečte si s Netkami! Ryžový nákyp s broskyňami

Leto ponúka šťavnaté oranžové plody, tak si ich vychutnajte spolu s nami

slovakia

left justify in out

V horúcom počasí sú najosvedčenejšie ovocné dezerty. Nie je s nimi veľa práce a najmä, potešíte si svoje chuťové bunky. Vybehnite do záhrady alebo na trh a prineste si sladké a šťavnaté broskyne. Práve tie budú tvoriť podstatnú časť tohto receptu. Tak, vrhnime sa do práce :).

 

 

Suroviny

250 g guľatozrnnej ryže

700 ml plnotučného mlieka Pilos

120 g zmäknutého masla Pilos

50 g medu

5 vajíčok

kôra z 1 citróna

½ lyžičky soli Castello

400 g zaváraných broskýň Freshona

80 g kryštálového cukru Castello

 

Ešte budeme potrebovať:

maslo Pilos na vymastenie formy

hladkú múku Castello na vysypanie formy

 

Postup

Umytú ryžu uvaríme v mlieku. Počas varenia miešame, aby sa nepripaľovala. Maslo s medom vyšľaháme do peny. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky,

citrónovú kôru a nakoniec aj vychladnutú ryžu. Z 2 bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do ryžovej zmesi. Polovicu zmesi

navrstvíme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy. Na ňu uložíme scedené broskyne (šťavu si odložíme na neskôr) a prikryjeme druhou polovicou

ryže. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút. 

 

Medzitým zvyšné bielky spolu s cukrom miešame metličkou nad vodným kúpeľom, kým sa cukor rozpustí. Potom vyšľaháme na vysokých otáčkach tuhý lesklý

sneh. Na upečený nákyp ozdobne navrstvíme sneh, vložíme naspäť do rúry a pečieme ešte 10 minút pri 200 °C. Ryžový nákyp podávame preliaty šťavou z

kompótu.

 

Prajeme dobrú chuť!


Kuchyňa Lidla

twiterfacebooklinkedinwhatsapp


Autor: Zlatica Gregorová



Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies