Ľubovniansky jarmok: Tradičné oslavy s bohatým programom a zábavou +VIDEO

NETKY.SK • 26 September 2024, 13:14 • 2 min
Ľubovniansky jarmok: Tradičné oslavy s bohatým programom a zábavou +VIDEO

STARÁ ĽUBOVŇA - V Starej Ľubovni sa 31. ročník Ľubovnianskeho jarmoku začal netradičným banánovým behom, ktorý otvoril pestrý program plný kultúrnych podujatí, sprievodov a remeselnej výroby. Od 26. do 29. septembra sa návštevníci môžu tešiť na vystúpenia známych umelcov, historické scénky a zábavu pre deti. Organizátori zároveň upozorňujú na obmedzenia v doprave a prísne hygienické opatrenia, aby zabezpečili bezpečný priebeh jarmoku.

slovakia

left justify in out

V Starej Ľubovni sa vo štvrtok 26. septembra začal 31. ročník Ľubovnianskeho jarmoku, ktorý privíta tisíce návštevníkov. Študenti otvorili podujatie netradičným banánovým behom, ktorý sa stal obľúbenou súčasťou jarmoku.

Zaujímavý názov "banánový beh" vznikol pri prvých ročníkoch, keď organizátori zabudli na štafetové kolíky a improvizovali s banánmi, ktoré rýchlo zohnali.

Tento rok jarmok ponúkne pestrý program, vrátane sprievodu ľubovnianskych strašidiel, historickej scénky a vystúpení umelcov ako Adam Ďurica, Heľenine oči, Celeste Buckingham a Martin Geišberg. Štvrtkový večer bude zasvätený originálnym maskám strašidiel a ohňovej šou.

V piatok, 27. septembra, sa jarmok oficiálne otvorí o 16:00, pričom hlavným lákadlom bude historická scénka z pera spisovateľa Petra Karpinského, ktorá priblíži záhadného kupca Kaspareka.

Okrem kultúrnych podujatí bude na Námestí sv. Mikuláša rozšírená ulička remesiel, kde si návštevníci môžu prezrieť tradičnú výrobu od miestnych remeselníkov. Počas jarmoku sa tiež uskutočnia sprievodné akcie, ako týždeň poľovníckej kuchyne a 2. ročník medzinárodného podujatia Carpathian Quality 2024.

Mesto upozorňuje na obmedzenia v doprave, ktoré budú platiť do nedele 29. septembra do 22:00. Uzavreté budú časti Námestia sv. Mikuláša, Levočskej, Okružnej a ďalších ulíc.

Obchádzkové trasy sú vyznačené a mestská autobusová doprava tiež prejde zmenami, pričom niektoré zastávky budú dočasne zrušené.

Ľubovniansky jarmok, ako najväčšie a najznámejšie podujatie v regióne, láka návštevníkov z blízka aj ďaleka. Organizátori apelujú na dôsledné dodržiavanie hygienických opatrení, aby sa podujatie mohlo uskutočniť v bezpečnej atmosfére. Jarmok vyvrcholí v nedeľu Hubertovskými slávnosťami v skanzene pod hradom Ľubovňa, čo sľubuje zábavu a zážitky pre celú rodinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Stará Ľubovňa, Foto: folklorfest.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies