Lufthansa dočasne obmedzí využívanie vzdušného priestoru Iraku a Iránu

NETKY.SK • 6 August 2024, 10:41 • 2 min
Lufthansa dočasne obmedzí využívanie vzdušného priestoru Iraku a Iránu

BERLÍN - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa v pondelok oznámila, že jej lety sa budú minimálne do stredy (7. augusta) vyhýbať vzdušnému priestoru Iraku a Iránu. Dôvodom je zvýšené napätie a bezpečnostná situácia na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení spoločnosti, pod ktorú patria ďalšie aerolínie vrátanie Swiss International, Austrian a Eurowings, sa uvádza, že "na základe súčasnej bezpečnostnej analýzy nebude do 7. augusta vrátane využívať iracký a iránsky vzdušný priestor".

V tejto súvislosti do stredy tiež pozastavuje lety do jordánskeho hlavného mesta Ammán a Arbílu v irackom Kurdistane. Zároveň najmenej do 12. augusta predlžuje pozastavenie letov aj do Tel Avivu, Teheránu a Bejrútu.

Napätie na Blízkom východe, vyvolané takmer desať mesiacov trvajúcou vojnou v Pásme Gazy sa v posledných dňoch vystupňovalo po atentáte na Ismáíla Haníju, politického vodcu militantnej palestínskej skupiny Hamas, v Teheráne, ako aj následnom zabití najvyššieho vojenského veliteľa libanonskej ozbrojenej skupiny Hizballáh Fuáda Šukra v Bejrúte.

Teherán tvrdí, že nechce stupňovať násilie, ale podľa slov hovorcu rezortu iránskej diplomacie verí, že musí potrestať Izrael, aby zabránil ďalšej nestabilite v regióne, kde od vlaňajšieho októbra prebieha vojna medzi Izraelom a militantným hnutím Hamas v Pásme Gazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AFP, Foto: Report.az
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies