Vláda SR schválila pomoc pre investíciu do nového technologického centra v Leviciach

NETKY.SK • 3 Júl 2024, 14:13 • 2 min
Vláda SR schválila pomoc pre investíciu do nového technologického centra v Leviciach

LEVICE - Ministerstvo hospodárstva SR v stredu predložilo na výjazdové rokovanie vlády SR materiál, na základe ktorého štát podporí rozsiahlu investíciu do nového technologického centra v priemyselnom parku Géňa v Leviciach.

slovakia

left justify in out

Viac ako 19 miliónov eur do výstavby nového technologického centra preinvestuje spoločnosť Haleon Levice, s. r. o., významný výrobca produktov ústnej hygieny a člen skupiny Haleon.

Vznik nového centra podporí aj vznik nových vysokokvalifikovaných pracovných miest, ktorých mzda bude vysoko nad priemernou výškou v rámci okresu Levice, pričom investičný zámer spoločnosti má potenciál na seba naviazať ďalšie investície v budúcnosti.

"Ministerstvo hospodárstva SR verí, že tento strategický projekt posilní inovačný potenciál regiónu a prispeje k jeho ekonomickému rastu. Sme pripravení podporovať takéto iniciatívy s vyššou pridanou hodnotou, ktoré prispievajú k rozvoju moderných technológií a tvorbe kvalitných pracovných miest na Slovensku," povedala podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková.

Nové technologické centrum v Leviciach sa bude zameriavať na vývoj a testovanie najnovších produktov a výrobných procesov v oblasti ústnej hygieny. Medzi globálne značky Haleonu v tomto segmente riadia Sensodyne, Parodontax, Polident, Aquafresh, Biotene, Corega a ďalšie lokálne značky.

Zriadenie tohto centra je vnímané ako kľúčový krok v rámci inovácií, ktoré už v minulosti zásadne ovplyvnili postavenie Haleonu na trhu. Skupina Haleon, ktorá vznikla odčlenením od GSK plc v roku 2022, je svetovým lídrom v oblasti zdravotnej starostlivosti pre spotrebiteľov. Skupina zamestnáva viac ako 24 600 zamestnancov po celom svete a v roku 2022 dosiahla obrat 10,9 miliárd britských libier.

Haleon sa na Slovensku etabloval prostredníctvom svojho výrobného závodu v Leviciach, kde sa vyrábajú produkty ústnej hygieny ako Sensodyne, Parodontax a Aquafresh. Tento závod je najväčší svojho druhu v rámci celej skupiny. V Leviciach zároveň vybuduje kapitálovo náročné technologické centrum zamerané na produktový a procesný vývoj.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo hospodárstva SR, Foto: energie-portal.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies