Maďarsko: Najkrajšie termálne kúpalisko len pár minút od našich hraníc + VIDEO + FOTO

NETKY.SK • 12 August 2024, 19:10 • 3 min
Maďarsko: Najkrajšie termálne kúpalisko len pár minút od našich hraníc + VIDEO + FOTO

MISKOLC - Miškovec, resp. Miskolc je Slovákom dobré známy. So 154 521 obyvateľmi ide o štvrté najväčšie mesto v Maďarsku po Budapešti, Debrecíne a Segedíne. Navyše sa nachádza blízko našich hraníc.

slovakia

left justify in out

Európa má mnoho skvelých miest, ktoré stojí za to navštíviť a niektoré z nich sú bližšie, než by ste si mysleli.

Práve v Miskolci sa nachádza termálne kúpalisko, častejšie uvádzané ako termálne kúpele, ktoré sú podľa viacerých zahraničných webov jedným z najkrajších miest tohto typu v rámci celej Európy.

Pre mnohých Slovákov sú kúpele Miskolctapolca dobré známe, zároveň však o nich mnohí nevedia alebo sa tam ešte neodhodlali vyraziť. Sú ideálnym miestom predovšetkým pre milovníkov teplých vôd. Pre úplnosť treba doplniť, že podľa recenzií sa niektorí návštevníci sťažujú práve na vodu, pričom má byť chladnejšia ako je uvádzané.

Termálne bazény nachádzajúce sa v prírodných jaskyniach každopádne ponúkajú jedinečný zážitok, ktorý prirovnávajú ku kúpaniu v mexických cenotách. Tie sa stali jednou z najnavštevo­vanejších turistických atrakcií na Yukatánskom polostrove.

V týchto neďalekých kúpeľoch sa dá kúpať vo viacerých jaskynných sálach, ktoré sú prepojené a každá z nich má špecifickú tematiku a atmosféru.

Teplota vody v týchto podzemných jaskyniach sa pohybuje od 30 do 35 stupňov Celzia a má množstvo liečivých vlastností. Je bohatá na jód, bróm či draslík. Priaznivo pôsobí okrem iného na obehový a dýchací systém, pri ochoreniach ciev aj pri príznakoch neurózy.

Oproti dnešným cenám aj u nás na Slovensku sa zdá byť ešte celkom zhovievavá. Celodenný lístok pre dospelého stojí 6 850 maďarských forintov, čo je v prepočte niečo vyše 17 eur. V niektoré dni sú bazény otvorené aj v noci, čo ešte umocňuje jedinečný zážitok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia , Foto: FB/Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies