Malý 3-ročný Picasso z Bavorska predáva svoje maľby za päťciferné sumy

NETKY.SK • 23 September 2024, 17:43 • 2 min
Malý 3-ročný Picasso z Bavorska predáva svoje maľby za päťciferné sumy

Len nedávno dovŕšil tri roky, no už teraz postavil svetovú výtvarnú scénu naruby a má za sebou svoju prvú samostatnú vernisáž. Vyrastá umeleckému svetu nový malý génius?

slovakia

left justify in out

Laurent Schwarz je roztomilý blonďavý chlapček z bavorského Neubeuernu, ktorého žiarivé abstraktné maľby dnes zdobia umelecké zbierky boháčov z celého sveta.

Nevie písať ani ešte nerozumie mnohým ospevným slovám, ktorými opisujú jeho tvorbu, no za jeho obrazy sú výtvarní fajnšmekri ochotní ´vysoliť´ desaťtisíce eur. Čo sa skrýva za týmto zázračným a ojedinelým umeleckým príbehom?

VŠETKO SA ZAČALO NA DOVOLENKE

Isté je to, že sa začal len nedávno, keď mal Laurent iba dva roky. O tomto malom géniovi radi svedčia v severotalianskom hoteli Feuerstein (Brennero v Južnom Tirolsku), kde sa prakticky jeho nezvyčajná kariéra začala.

Keď tu bol v novembri minulý rok chlapček na dovolenke s rodičmi, vraj ho celkom opantal tamojší maliarsky ateliér, ktorý tu majú zriadený špeciálne pre deti. Malého Laurenta takmer nebolo možné dostať von, nádherná príroda ho nezaujímala. Chytil štetec a narábal s ním tak, akoby sa s ním narodil.

S mamou Lisou
S mamou Lisou
Zdroj: noz.de

Laurentovi rodičia spozorneli a po návrate z dovolenky mu aj doma zriadili malý ateliér, kde sa bude môcť umelecky „vybúriť“. No chlapčeka to očividne neprestávalo baviť a odvtedy v jeho malom detskom raji uprostred farieb vzniklo množstvo ojedinelých malieb.

RÁNO ZAČÍNA VÝKRIKOM: "MAĽOVAŤ"

Zvykne vstávať vraj už o šiestej ráno s bojovým pokrikom: „Maľovať, maľovať!“ Pracuje s valčekmi, štetcami, špachtlami aj vlastnými rukami. Pred plátnom dokáže stráviť sústredene celé hodiny. S niektorými dielami je hotový za deň, iné mu trvajú aj týždne. Najradšej vraj maľuje dinosaurov, slony a kone, všetko v zvláštnom, výnimočnom abstraktnom štýle a farebnom prevedení, ktoré pomerne rýchlo pritiahlo pozornosť svetovej verejnosti.

Prielom v popularite malého Picassa z Bavorska nastal pred Vianocami 2023, keď jeho mama Lisa zverejnila na svojom instagrame niektoré z jeho malieb. „Nerobila som to so žiadnym zvláštnym zámerom, jednoducho som bola na malého a jeho výtvory hrdá a zverejnila som na nete to, čo ma potešilo, tak ako väčšina ľudí,“ vyznala sa. Netušila, že tým spôsobí absolútny ošiaľ a jej príspevky s Laurentovými dielami sa stanú virálnymi. Krátko potom ich samotných vyhľadala a oslovila prvá galéria, a po nej aj ďalšie.

Obrazok
Zdroj: mymodernmet.com

Dnes majú jeho videá miliónové videnia a jeho tvorba sa dostala pod hľadáčik aj umeleckej verejnosti. Mnohí znalci a milovníci výtvarného umenia tvrdia, že tie obrazy sú na Laurentov nezvyčajný vek naozaj niečím mimoriadnym a tak mu automaticky prischla prezývka „Picasso z Bavorska“. Svoje obrazy už predal do USA, Číny, Japonska, Indie, Londýna, Ríma či Singapuru.

Napriek tejto závratnej kariére jeho rodičia (majitelia súkromnej firmy na stavbu kachlí) stále zdôrazňujú, že ho nechcú do ničoho nútiť. „Ak sa chce hrať s legom, alebo ísť behať von a kopať do lopty, nech sa páči!“, opakujú. Napriek tomu Laurent väčšinu času stále trávi v ateliéri. Rodičia nevedia dokedy ho to bude baviť a aký smer jeho kariéra naberie, no všetky peniaze z predaja jeho diel poctivo ukladajú na špeciálny účet, ktorý už teraz malého Laurenta skvele zabezpečuje do budúcnosti.

Obrazok
Zdroj: main-echo.de

Zatiaľ je však Laurent v troch rokoch takpovediac maliarom na plný úväzok a jeho vášeň neochabuje. Len nedávno, dva týždne od jeho tretích narodenín, 19. septembra sa malý Laurent vo svojom rodisku Neubeuerne dočkal svojej prvej samostatnej vernisáže. Uvidíme, koľko ich ešte za svoj – už teraz umelecky plodný život – zažije. Jeho diela si môžete pozrieť na laurents.art.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zdroj: feuerstein.info, Foto: feuerstein.info
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies