Medvedev: Malé krajiny NATO sa stanú „mokrým fľakom“ v konflikte s Ruskou federáciou

NETKY.SK • 30 September 2024, 09:11 • 2 min
Medvedev: Malé krajiny NATO sa stanú „mokrým fľakom“ v konflikte s Ruskou federáciou

„Mokrý fľak zostane z krajín, ktoré hovoria o preventívnom údere na Ruskú federáciu, v prípade reakcie Ruska s taktickými jadrovými zbraňami“. Uviedol to podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmirtij Medvedev v reakcii na otázku agentúry TASS o reakcii Západu na aktualizovanú jadrovú doktrínu a vyhlásenia niektorých krajín NATO o možnosti preventívneho úderu na Ruskú federáciu.

slovakia

left justify in out

Tu ani nie je čo komentovať, keďže pri takýchto vyhláseniach by ľudia mali brať do úvahy len jednu vec, napríklad v prípade použitia taktických jadrových zbraní Ruskom, vo vzťahu k jednotlivým štátom, ktoré si dovolia takéto vyhlásenia, zostane po nich jednoducho len mokre miesto. Áno, Článok päť (o vzájomnej pomoci krajín NATO – pozn. TASS) Washingtonskej zmluvy môže fungovať, ale tento štát už nebude existovať. Takže by si mali byť vedomí to, čo hovoria“, povedal.

Predtým, náčelník generálneho štábu estónskych obranných síl generálmajor Vahur Karus v rozhovore pre tamojšiu štátnu televíziu a rozhlasovú spoločnosť povedal o príprave NATO na konflikt s Ruskom a dokonca aj o pripravenosti Tallinu začať preventívny úder. Karus vyjadril presvedčenie v schopnosti Estónska „rozdrviť nepriateľa na jeho vlastnom území.

O parametroch úpravy ruskej jadrovej doktríny oznámil prezident Vladimír Putin na zasadnutí Bezpečnostnej rady Ruskej federácie. Medzi upresneniami je – uznaním za útok bude aj podpora jadrovou veľmocou nejadrového štátu vo vojne s Ruskom, záruky jadrovej reakcie na útok na ruského spojenca Bielorusko, ako aj masívne odpálenie nepriateľských lietadiel a rakiet a ďalšie kritické ohrozenia ruskej suverenity, a to aj nejadrovými zbraňami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
tass.ru
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies