Medzinárodne hľadaný Slovák bol prevezený z USA do výkonu trestu na Slovensku

NETKY.SK • 24 Jún 2024, 11:33 • 2 min
Medzinárodne hľadaný Slovák bol prevezený z USA do výkonu trestu na Slovensku

BRATISLAVA - Interpol Bratislava úspešne zrealizoval prepravu odsúdeného slovenského občana z Los Angeles v Kalifornii, USA na Slovensko. Odsúdený bol medzinárodne hľadaný na základe zatýkacieho rozkazu vydaného Okresným súdom v Nitre.

slovakia

left justify in out

Muž bol odsúdený za zneužívanie právomoci verejného činiteľa v jednočinnom súbehu s prečinom ublíženia na zdraví. Po príchode na Slovensko bol okamžite dodaný do výkonu trestu, kde strávi najbližšie štyri roky.

Táto úspešná operácia bola výsledkom úzkej spolupráce medzi Interpolom Bratislava, americkými úradmi a príslušnými slovenskými orgánmi. Bezpečné a efektívne prepravenie odsúdeného na Slovensko bolo možné len vďaka medzinárodnej spolupráci a koordinácii.

Tento prípad zdôrazňuje dôležitosť medzinárodnej spolupráce pri presadzovaní práva a boji proti zločinu. Interpol Bratislava bude naďalej spolupracovať s medzinárodnými partnermi na zabezpečenie toho, aby sa páchatelia zločinov postavili pred spravodlivosť, nech sú kdekoľvek na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / Prezídium PZ, Foto:
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies