Mestská polícia v Bratislave posilňuje hliadky na začiatok školského roka + VIDEO

NETKY.SK • 1 September 2024, 16:15 • 2 min
Mestská polícia v Bratislave posilňuje hliadky na začiatok školského roka + VIDEO

Mestská polícia v Bratislave posilní hliadky pred školami a priechodmi pre chodcov v pondelok 2. septembra, aby zabezpečila bezpečný začiatok školského roka. Polícia žiada vodičov, aby vyrazili skôr a dodržiavali bezpečnostné pravidlá.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V pondelok (2. 9.) Mestská polícia v Bratislave posilní hliadky pred školami a priechodmi pre chodcov v pondelok 2. septembra, aby zabezpečila bezpečný začiatok školského roka. Polícia žiada vodičov, aby vyrazili skôr a dodržiavali bezpečnostné pravidlá.(MsP) v Bratislave tradične posilní svoje hliadky, aby zabezpečila plynulý priebeh prvého školského dňa. Hliadky budú usmerňovať dopravu pred základnými školami a pomáhať pri priechodoch pre chodcov vo všetkých mestských častiach.

Vedúci oddelenia komunikácie MsP Peter Borko informoval, že polícia apeluje aj na vodičov.
„S pomocou Policajného zboru nemôžeme byť pred každou školou. Preto apelujeme na vodičov, aby vyrazili skôr a nenaháňali sa cestou do zamestnaní,“ uviedol Borko.

Polícia vyzýva vodičov, aby dbali na bezpečnosť chodcov, zastavovali pred priechodmi a boli obozretní v okolí škôl. Rovnako je dôležité dávať prednosť vozidlám mestskej hromadnej dopravy (MHD), ktoré vychádzajú zo zastávok.

Ohľaduplnosť voči ostatným vodičom je tiež nevyhnutná.

Mestská polícia odporúča využívať MHD, ktorá bude premávať podľa cestovných poriadkov platných pre školský rok.

Pri ceste autom je najlepšie vyraziť z domu skôr, aby sa predišlo meškaniu spôsobenému hustou premávkou. Rýchla jazda na dobehnutie meškania môže výrazne ohroziť životy ľudí.

„Ak vodič zrazí chodca pri rýchlosti 30 kilometrov za hodinu, je desaťpercentná šanca na smrť. Pri rýchlosti 50 kilometrov za hodinu je pravdepodobnosť smrteľného zranenia 90 percent,“ varuje Borko.

Zároveň pripomína, že aj pri brzdení pri rýchlosti 50 kilometrov za hodinu bude brzdná dráha dlhá 16 metrov a k tomu treba pripočítať reakčný čas vodiča. „Kým zareagujete, prejdete 21 metrov,“ dodáva.

Polícia odporúča využiť záchytné parkoviská pri ceste do Bratislavy a pokračovať verejnou dopravou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: Mestská polícia Bratislava
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies