Meta prepustila zamestnancov za zneužívanie kreditov na stravu: Kupovali za ne pracie prostriedky a víno

NETKY.SK • 17 Október 2024, 17:18 • 2 min
Meta prepustila zamestnancov za zneužívanie kreditov na stravu: Kupovali za ne pracie prostriedky a víno

LOS ANGELES - Spoločnosť Meta, materská firma Facebooku a Instagramu, prepustila približne dve desiatky zamestnancov v Los Angeles za zneužívanie denných kreditov na stravu. Namiesto nákupu jedla niektorí zamestnanci používali kredity na nákup tovarov, ako sú poháre na víno a zubná pasta. Incident sa stal tesne pred plánovanou reštrukturalizáciou tímov v Meta vrátane WhatsApp, Instagramu a Reality Labs.

slovakia

left justify in out

Podľa správy denníka Financial Times Meta, materská spoločnosť Facebooku a Instagramu, prekvapivo prepustila približne dve desiatky zamestnancov v Los Angeles za "zneužívanie" denných kreditov na stravovanie v hodnote 25 dolárov, ktoré im spoločnosť poskytla.

Niektorí zamestnanci údajne namiesto toho, aby kredity použili na stravovanie, ako sa predpokladalo, nakúpili položky, ako sú poháre na víno, pracie prostriedky a vložky proti akné. Tieto výpovede sa uskutočnili len niekoľko dní predtým, ako spoločnosť Meta oznámila reštrukturalizáciu svojich tímov vrátane WhatsApp, Instagram a Reality Labs.

Medzi prepustenými bol aj jeden nemenovaný pracovník s platom 400 000 dolárov, ktorý uviedol, že stravné lístky použil na nákup tovaru do domácnosti a potravín, ako je zubná pasta a čaj.

Na anonymnej komunikačnej platforme Blind napísali: "V dňoch, keď som nejedla v kancelárii, napríklad keď varil môj manžel alebo keď som bola na večeri s priateľmi, som si povedala, že by som nemala plytvať kreditom za večeru."

Podľa Financial Times táto situácia odráža rastúce obavy v technologickom odvetví z nesprávneho správania zamestnancov a zneužívania zdrojov spoločnosti. V správe sa uvádza, že prepustení zamestnanci dlhší čas využívali systém kreditov na stravovanie. Niektorí z nich združovali svoje kredity, aby maximalizovali svoje nákupy, zatiaľ čo iní si nechávali dovážať jedlo domov napriek tomu, že kredity boli určené na použitie v kancelárii.

Zamestnancom, ktorí porušili zásady len príležitostne, bolo udelené pokarhanie, ale tým, u ktorých sa zistilo opakované alebo závažné porušenie, hrozilo prepustenie.

 

Reštrukturalizácia tímov v spoločnosti Meta

Spoločnosť Meta poskytuje denné príspevky na stravu vo výške 20 USD na raňajky, 25 USD na obed a 25 USD na večeru, pričom kredity sa prideľujú po 25 USD. K ukončeniu pracovného pomeru došlo krátko predtým, ako spoločnosť, ktorej hodnota sa odhaduje na 1,5 bilióna dolárov, začala reštrukturalizovať niekoľko tímov vrátane tímov v spomínaných spoločnostiach WhatsApp, Instagram a Reality Labs.

Reštrukturalizácia zahŕňa zníženie počtu zamestnancov a premiestnenie, čím pokračuje úsilie generálneho riaditeľa Marka Zuckerberga o zlepšenie prevádzkovej efektívnosti. Podobne ako mnohé technologické spoločnosti, aj Meta ponúka vo svojom sídle v Silicon Valley bezplatné stravovanie. Zamestnancom v menších kanceláriách sa poskytujú kredity na stravovanie v rámci služieb, ako sú Uber Eats alebo Grubhub.

ilustračné foto
ilustračné foto
Zdroj: BEAMSTART


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The Guardian, Business Standard / Financial Times, Foto: Irish Examiner / AP / Tony Avelar
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies