Minister Szijjártó kritizoval snahu Borrella podkopať maďarské predsedníctvo

NETKY.SK • 19 Júl 2024, 15:35 • 2 min
Minister Szijjártó kritizoval snahu Borrella podkopať maďarské predsedníctvo

BUDAPEŠŤ - Je poľutovaniahodné, že vysoký predstaviteľ Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell sa snaží podkopať plánovaný program maďarského predsedníctva v Rade EÚ. Podľa agentúry MTI to povedal v piatok v Budapešti šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

Maďarský minister dodal, že takýto krok je nevhodný najmä teraz, keď Európa čelí vážnym krízam, akou je vojna či dramatický pokles konkurencieschopnosti a zahraničnopolitickej váhy Únie.

V reakcii na novinársku otázku Szijjártó uviedol, že od Borrella nedostal pozvánku do Bruselu na zasadnutie Rady EÚ pre zahraničné veci v dňoch 28. až 29. augusta, kedy maďarské predsedníctvo plánuje neformálne stretnutie v Budapešti.

Borrell zvažuje zvolať zasadnutie Rady práve v deň, keď Budapešť mala hostiť neformálne rokovania diplomatov EÚ. To by znamenalo, že akcia maďarského predsedníctva sa neuskutoční na najvyššej úrovni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz.sk, Foto: magyarhirlap.hu
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies