Morata prestúpil z Atletica Madrid do AC Miláno. Podpísal 4 ročnú zmluvu

NETKY.SK • 19 Júl 2024, 17:39 • 2 min
Morata prestúpil z Atletica Madrid do AC Miláno. Podpísal 4 ročnú zmluvu

MADRID - Kapitán španielskej futbalovej reprezentácie Alvaro Morata prestúpil z Atletica Madrid do AC Miláno. V talianskom klube podpísal štvorročný kontrakt.

slovakia

left justify in out

Kluby po vzájomnej dohode nešpecifikovali finančné detaily dohody, ale podľa agentúry Reuters talianska strana aktivovala uvoľňovaciu klauzulu vo výške približne 13 miliónov eur. Tridsaťjedenročný útočník prišiel do Atletica v roku 2019, v 154 zápasoch strelil 58 gólov. V nedeľu pomohol španielskemu tímu k zisku rekordného štvrtého titulu na ME v Nemecku.

„Už sa neviem dočkať, keď začnem. Teraz idem na dovolenku, lebo musím byť s rodinou, ktorá mi veľmi pomohla. Inak by som už zajtra trénoval. V Taliansku sa ku mne vždy správali s neuveriteľným rešpektom. Hneď, ako mi skončí dovolenka, začnem trénovať s tímom. Teším sa na návrat do Serie A,“ vyhlásil podľa webu denníka AS Morata, ktorý cíti, že zažíva najlepšie roky svojej kariéry.

Morata v minulosti vystriedal viacero klubov. Ešte ako mládežník prešiel tromi madridskými klubmi – AtléticomGetafe Realom. Práve v poslednom menovanom klube naštartoval svoju seniorskú kariéru.

V roku 2017 však odtiaľ odišiel do anglického FC Chelsea, keďže cítil, že potrebuje viac hrávať a v Reale nedostával toľko príležitostí, koľko by chcel. Anabáza v Londýne však nepatrila medzi vydarené. Omnoho viac sa mu darilo v Juventuse a potom po návrate do Španielska v Atléticu Madrid.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, SITA, Foto: beIN SPORTS
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies