Muža v lietadle vyľakali turbulencie. Chcel vtrhnúť do kokpitu a prevziať riadenie+ VIDEO

NETKY.SK • 10 September 2024, 14:09 • 3 min
Muža v lietadle vyľakali turbulencie. Chcel vtrhnúť do kokpitu a prevziať riadenie+ VIDEO

Cestujúci letu zo Spojeného kráľovstva do Grécka skončí pri prudkom núdzovom pristátí v Mníchove. Muž sa mal pokúsiť vniknúť do pilotnej kabíny.

slovakia

left justify in out

Cestujúcich britskej leteckej spoločnosti EasyJet čakal tento týždeň v utorok veľmi nepríjemný zážitok počas letu z londýnskeho letiska Gatwick na grécky ostrov Kos. Podľa denníka Sun sa jeden z cestujúcich pokúsil vstúpiť do kokpitu a prevziať riadenie.

Podľa Mail Online sa problémy na palube začali po tom, ako lietadlo vystúpilo na cestovnú hladinu a dostalo sa do turbulencií. To rozrušilo jedného z cestujúcich, ktorý bol údajne silne opitý.

Kapitána lietadla nazval flákačom a rozhodol sa ísť do kokpitu so slovami, že "preberá riadenie". V ceste do pilotnej kabíny mu však zabránil palubný personál. Tí ho v spolupráci s jedným z cestujúcich zhodili na zem a znehybnili. Predtým však muž stihol poškodiť palubný interkom.

Piloti medzitým vyhlásili stav ohrozenia a následne pristáli na letisku v Mníchove v Nemecku. Tam už na vinníka čakala polícia, ktorá ho zadržala. Video z lietadla sa následne objavilo na sociálnej sieti TikTok.

Aj ostatní cestujúci však museli stráviť noc v Mníchove. Do cieľa na ostrove v Egejskom mori sa dostali až v stredu večer. "Hoci sú takéto incidenty zriedkavé, berieme ich veľmi vážne a netolerujeme hrubé alebo ohrozujúce správanie na palube," uviedla letecká spoločnosť k letu a dodala, že jej zamestnanci sú na takéto situácie vyškolení a bezpečnosť cestujúcich je prioritou.

Tento incident však nie je úplne ojedinelý a v poslednom čase pribúdajú prípady opitých cestujúcich, ktorí sa nevhodne správajú na palube lietadla. Podľa denníka Telegraph Michael O'Leary, šéf veľkej írskej leteckej spoločnosti Ryanair, už vyzval letiská, aby obmedzili podávanie alkoholických nápojov cestujúcim.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Sun, Daily Mail, Telegraph, Foto: New York Post (reprofoto)
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies