Na Islande sa zrútila ľadová jaskyňa. Hlásia mŕtveho i nezvestnývch

NETKY.SK • 26 August 2024, 09:47 • 2 min
Na Islande sa zrútila ľadová jaskyňa. Hlásia mŕtveho i nezvestnývch

REYKJAVÍK - Najmenej jeden turista prišiel o život a dvaja ďalší sú nezvestní po zrútení časti ľadovcovej jaskyne na juhu Islandu. Informovala o tom v pondelok agentúra AP odvolávajúca sa na miestnu políciu.

slovakia

left justify in out

Nešťastie sa stalo v nedeľu popoludní na ľadovci Breioamerkurjökull, ktorý v rámci organizovanej prehliadky navštívila skupina 25 turistov z viacerých krajín.

Pri zrútení sa steny jaskyne utrpeli dve osoby ťažké zranenia. Jedna zomrela na následky zranení na mieste nešťastia, ďalšiu previezol vrtuľník do nemocnice v hlavnom meste Reykjavík a je v stabilizovanom stave.

Na pátraní po nezvestných turistoch sa podieľa približne 200 ľudí. Operáciu z dôvodu bezpečnosti prerušili po zotmení, no bude sa v nej pokračovať v pondelok ráno.

Islandská verejnoprávna televízia RÚV uviedla, že preprava vybavenia a záchranárov na ľadovec bola náročná pre členitý terén.

Podľa spravodajskej stránky Visir sprevádzal skupinu turistov sprievodca. Väčšina z nich bola v okamihu nešťastia mimo jaskyne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AP, Foto: Profimedia (ilustračné foto)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies