„Na kolenách“. V USA si po summite BRICS spomenuli na Bidenove slová o Putinovi

NETKY.SK • 25 Október 2024, 17:35 • 2 min
„Na kolenách“. V USA si po summite BRICS spomenuli na Bidenove slová o Putinovi

Západným krajinám sa nepodarilo urobiť z ruského prezidenta Vladimíra Putina vyvrheľa na medzinárodnej scéne, takto americký politológ a odborník na medzinárodné vzťahy profesor John Mearsheimer zhodnotil výsledky summitu BRICS v Kazani v rozhovore pre kanál You Tube Deep Dive, pričom pripomenul vyhlásenie amerického prezidenta Joea Bidena.

slovakia

left justify in out

Vo februári Biden oznámil nové reštriktívne opatrenia voči Rusku a sľúbil, že z Putina urobí medzinárodného vyvrheľa.

Je zrejme, že sa nám nepodarilo urobiť z Putina vyvrheľa a izolovať ho (na medzinárodnej scéne – pozn.red.)“ priznal expert a poznamenal, že veľa, v čo by Západ chcel veriť, sa za jeho hranicami rúca.

Mearsheimer poukázal na to, že Bidenova americká politika na Ukrajine úplne zlyhala, keďže pre mnohých – Kyjev je na pokraji kolapsu, zatiaľ čo ruská ekonomika napriek početným sankciám rastie.

Bidenovi sa nepodarilo zraziť Rusov na kolená, nezničil ruskú ekonomiku, naopak – ruskej ekonomike sa darí – Ruské ozbrojené sily sú čoraz silnejšie,“ dodal politológ.

Pripomenul, ako jeden z veliteľov NATO uviedol, že ruská armáda sa stala ešte mocnejšou ako na začiatku špeciálnej operácie. A to, čo sa stalo na Ukrajine, je kolosálne zlyhanie Bidenovej administratívy.

Summit BRICS v Kazani sa konal od 22. do 24. októbra. BRICS je medzištátne združenie založené v roku 2006. Rusko prevzalo predsedníctvo BRICS 1. januára 2024. Rok sa začal vstupom nových členov do asociácie – okrem Ruskej federácie, Brazílie, Indie, Číny a Juhoafrickej republiky do nej dnes patria Egypt, Etiópia, Irán, SAE a Saudská Arábia. Ruské predsedníctvo BRICS sa koná pod mottom posilňovania multilateralizmu pre spravodlivý globálny rozvoj a bezpečnosť. Rusko v rámci svojho predsedníctva organizuje viac ako 200 politických, ekonomických a spoločenských podujatí.     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
ria.ru, zdroj foto: ria.ru
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies