Na obed si nazbierajme v lese

NETKY.SK • 3 August 2014, 09:00 • 2 min
Na obed si nazbierajme v lese

BRATISLAVA - Chutný nedeľný obed sa dá pripraviť aj pomocou plodov, ktoré nazbierame v lese.

slovakia

left justify in out

Hubová polievka s kyslou smotanou.

Suroviny pre 4 osoby:

8 ks hríbov (modráky, kozáky, sucho hríby), 1 dcl mlieka, 1 cibuľu, 4-5 zemiakov, 1 liter vývaru, 3 dcl kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, 1 PL hladkej múky,

 

Príprava receptu:

1. Hríby očistíme, nakrájame, orestujeme na oleji, pridáme koreniny a udusíme.

img

2. Potom vložíme do hrnca očistené, na kocky nakrájané zemiaky, prilejeme vývar a uvaríme do mäkka. Smotanu zmiešame s mliekom a hladkou múkou, nalejeme do polievky.

img

3. Necháme prejsť varom a odstavíme.

img

Hubový paprikáš.

Suroviny pre 4 osoby:

500 g čerstvých húb, 2 cibule, 1 PL oleja, 1 PL mletej sladkej papriky, 1 PL ostrého kečupu, 2 zelené papriky, 200 ml mlieka, 2 PL hladkej múky, soľ,

 

Príprava receptu:

1. Cibuľu speníme na oleji, pridáme huby a spolu orestujeme.

img

2. Nasypeme mletú papriku, korenie, soľ, pridáme kečup, podlejeme vodou a dusíme asi 15 minút. Potom vložíme nakrájané papriky. V mlieku rozmiešame múku, pridáme k hubám a necháme prevrieť.

img

3. Podávame s cestovinami, alebo knedľou.

img

Prajeme dobrú chuť

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp


Autor: Redakcia Netky



Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies